Care este cea mai bună bere fără alcool?

| |

Uite că m-am trezit şi eu acum, la final de sezon, să scriu despre bere. Bere fără alcool. Cea mai bună bere fără alcool.

Pentru că, da, după foarte multe căutări, am găsit-o. Şi ar fi păcat să nu vă spun despre ea.

Dar de ce bere fără alcool? Sunt atâtea glume şi meme-uri despre inutilitatea acestui tip de bere încât ar trebui să te simţi ciudat bând-o. Ca purtatul papucilor ălora îmblăniţi sau a sandalelor cu şosete, berea fără alcool este un mare NU în rândul celor atotcunoscători.

Ei bine, eu am hotărât să nu mai consum alcool deloc, după ce iniţial am fost forţat să nu o mai fac. În 2014 am fost diagnosticat cu ficat gras şi, deşi am reuşit să scap de el după un an şi jumătate, m-am hotărât să nu revin la vechile obiceiuri şi am renunţat complet la alcool.

A fost destul de greu fiindcă îmi plăcea să beau bere când ieşeam cu prietenii în oraş, sau un pahar de gin tonic, sau un whiskey cu gheaţă… dar s-a dovedit a fi mult mai uşor decât mă aşteptam. Viaţa fără alcool nu e atât de tristă pe cât crezi iniţial.

Bun, dar motivele pentru care eu nu mai consum alcool nu sunt cele mai importante astăzi. În schimb, trebuie să vorbim despre cea mai bună bere fără alcool din România!

Le-am testat pe toate, de la berile-limonadă şi pline de zahăr (la care am renunţat aproape instant), la toate mărcile disponibile pe piaţă. Tot ce găseam, cumpăram.

După patru ani de băut doar bere fără alcool, mai uiţi gustul adevărat al berii “reale,” asta e drept. Dar tot simţi că majoritatea sunt departe de a oferi aroma unei beri tradiţionale.

Am încercat totul, de la cele mai ieftine, la cele mai scumpe. Am încercat chiar şi-o nefiltrată fără alcool care, deşi se află car printre cele cu un gust puternic, n-a fost chiar pe aceeaşi lungime de undă cu mine.

Până să descopăr berea-minune al cărei nume tot amân să-l zic, ca un prezentator prost de televiziune ce încearcă să creeze un moment intens, hai să vă spun care sunt berile fără alcool care chiar au gust bun:

Heineken: este din start o bere fără alcool de calitate, dar parcă prea puţin intensă şi cam neacidulată…

Ursus: a fost mult timp preferata mea şi, deşi n-am mai consumat de ceva vreme, sunt convins că rămâne o opţinue foarte bună în lumea berilor fără alcool.

Tuborg: din principiu, am evitat foarte mult timp Tuborgul fără alcool, pentru că ştiam că niciodată nu-mi plăcuse varianta cu. Am încercat-o, la un moment dat, forţat de situaţie (nu era altceva disponibil) şi mi-a plăcut. După Ursus, a devenit preferata mea o vreme îndelungată.

Dar toate s-au schimbat în momentul în care am găsit regele berilor fără alcool din România (scuze, Ursus!). Aceasta este…

Nenea Iancu - cea mai buna bere fara alcool
Nenea Iancu!

Este o bere nouă pe piaţă, pe care eu am găsit-o îniţial în Carrefour. La noi prin baruri încă nu există varianta fără alcool (bine, nici nu mai ies eu ca în “tinereţe” şi mai şi trăiesc într-un micuţ orăşel de provincie)… dar e o bere care merită toţi banii.

Ziceam eu că după 4 ani în care n-am gustat bere cu alcool este posibil că am şi uitat gustul berii adevărate, dar Nenea Iancu fără alcool a fost dragoste la prima gură. Chiar m-a făcut să zic: “Da, asta are gust de bere adevărată!”

Are un gust puternic, amărui, acidulată la perfecţie şi absolut delicioasă. Este singura bere fără alcool pe care am băut-o de care pot spune că are exact acelaşi gust ca o bere normală, cu alcool.

Ştiu că zilele însorite sunt pe ducă şi ştiu că majoritatea persoanelor privesc cu dispreţ berile fără alcool, dar dacă nu aţi încercat un Nenea Iancu, e timpul să o faceţi. Este, în momentul acesta, cea mai bună bere fără alcool!

UPDATE 2021:

Deşi sunt în continuare fan Nenea Iancu, nu am încetat să caut noi beri fără alcool. Am mai testat tot felul de produse şi pot să raportez, fericit, că am mai găsit două extrem de bune.

Pe primul loc, la egalitate cu Nenea Iancu (o luptă grea pentru primul loc, de fapt), se află noua bere nefiltrată fără alcool, Nemţeana:

bere nemteana

Are un design retro şi nu tocmai îmbietor (cel puţin pentru mine), dar gustul este excelent. O bere fără alcool perfectă.

Destul de bună mi se pare şi Birra Moretti Zero:

birra moretti fara alcool

Este o bere mai light, mai uşoară, cu un gust nu la fel de puternic, dar acum se află în top 3 în preferinţele mele.

Se pare că în ultimii ani, au apărut mai multe opţiuni în ceea ce priveşte berea fără alcool – şi opţiuni foarte bune. Nu putem decât să ne bucurăm de asta – noi, şoferii sau cei care nu vor să consume alcool.

Iar pentru cei care au încercat-o (sau nu): ce părere aveţi? Care este cea mai bună opţiune de bere cu 0% alcool?

Previous

Cum să cumperi criptomonede în România (Bitcoin, ETH etc)

Cele mai bune criptomonede ieftine în care investesc în 2021

Next

13 thoughts on “Care este cea mai bună bere fără alcool?”

 1. Īn primul rand,nu exista nici o bere cu 0% alcool… orice bere”fara alcool”contine măcar 0,5% alcool…Beatrice

  Reply
 2. Deci am inceput sa incerc toate berile fara alcool doar ca sa vad daca vreuna din acestea mentionate aici e catdecat buna comparativ cu o bere cu alcool.Moretti e cea mai buna mentionata aici dar am gasit in Kaufland cea mai buna bere ce are gust aproape ca si cea cu alcool si se numeste Clausthaller dry hoped (nefiltrata) ..e in jur de 6 lei..

  Reply
 3. Sunt abia la inceput cu berea fara alcool asa ca am luat 3 marci sa le testez iar preferintele mele sunt astfel : Peroni, Tuborg, Birra Moretti. Mentionez ca am cautat gustul amarui al berii normale.

  Reply
 4. Birra Moretti prea parfumata
  Ce mi s-a părut mai ok , este Heineken
  Eu de asemenea m-am orientat spre berea fără alcool
  Nu consum ca și alcool decât bere
  De o perioadă consum doar fără alcool deoarece am o dependenta de bere și vreau sa scap de ea
  Am observat ca sunt ok când apare pofta și aleg fără alcool

  Reply
 5. nu am găsit ,, Nenea Iancu,, asa ca am luat o Birra Moretti, pe care am gustat-o, apoi am aruncat-o(prea parfumată), o Heineken 0.33, am baut-o și o Stela …deja eram plictisit și nu am mai baut-o
  Mi-am făcut pofta!Am intrat în săptămâna 2 fără sa consum bere cu alcool
  Ma simt super , ținând cont de faptul ca nu sunt tentat sa beau altceva

  Reply

Leave a Comment