Care este cel mai bun cașcaval din Romania?

| |

De ceva vreme încoace, mă macină această întrebare: care este cel mai bun cașcaval? Sunt un mare fan al lactatelor și brânzeturilor, iar până acum consumam cu mare plăcere cașcavalul Sofia de la Delaco sau orice cascaval de-al lor, ca sa fiu sincer.

Încă este pe lista de cumpărături fiindcă îmi place mult nu doar gustul, dar și faptul că, încălzit, devine delicios de elastic, fiind o alegere perfectă pentru sandwichuri, paste, ca topping de pizza sau în orice mâncare în care pui cașcaval.

Însă, atunci când vine vorba despre a-l mânca direct, neîncălzit, parcă nu mă satisface la fel de mult. Este un cașcaval moale și parcă îi lispește ceva.

Așa că am pornit în căutarea cașcavalului perfect și am nevoie de recomandările voastre, fiindcă sigur îmi va fi greu să trec prin toate tipurile disponibile în supermarketuri.

cascaval delaco desenvis

Ce îmi doresc eu de la cel mai bun cașcaval? Păi vreau să fie un cașcaval destul de sărat (majoritatea pe care le încerc nu excelează la capitolul ăsta) dar și destul de tare (gen cheddar sau Emmentaler). Nu cer multe, nu?

Până acum (testarile organizate au început de puțin timp), am încercat cașcavalul maturat de la Muller, care este bun însă nu exact ce caut eu, precum și cașcavalul un cașcaval fără lactoză, german, a cărui marcă nu îmi vine acum în minte, dar care n-a bifat nicio căsuță.

Am încercat și cașcavaluri marcă proprie din Lidl, precum și alte tipuri de-a lungul anilor, dar fără a căuta ceva anume cum caut acum, mulțumit fiind de Sofia celor de la Delaco fiindcă nu consumam cașcavalul decât “gătit”. La fel de bun este si Desenvis – chiar daca nu il pui in Senvis.

Dar acum mai vreau ceva în plus și nu găsesc acest cașcaval perfect de mâncat cu niște biscuiți sărați. Aveți recomandări? Care este, după părerea voastră, cel mai bun cașcaval din România?

Previous

De ce n-ar trebui să ai încredere în recomandările farmacistei / farmacistului

Scandalul mierii de la Lidl – cum stă, de fapt, totul?

Next

11 thoughts on “Care este cel mai bun cașcaval din Romania?”

  • Multumesc pentru sugestie, Carmen! O sa il incerc daca vine cu recomandare, dar vad ca nu sta prea bine la capitolul sare si eu as vrea ceva mai sarat :) Dar daca restul e bun, sigur merita!

   Reply
 1. do it yourself. Dupa ce am mancat cascaval de casa, nu am mai luat. Si noi nu suntem din aia innebuniti dupa… preferam branze de la tzarani.
  (eu ti-am mai zis ca evit cat pot supermarketul pt ca produsele au tot felul de chimicale si stabilizatori sa reziste cat mai mult, ca altfel ies pe pierdere cu tot ce expira).

  Reply
  • Sa vedem daca reusesc asta. Ai dreptate cu prostioarele din multe dintre produsele de la supermarket. Recent am citit ingredientele de la o branza Feta pe care o mancam cu ceva timp in urma (si era tare buna) si am ramas surprins: grasimi hidrogenate si alte prostioare :)

   Reply
   • De ani de zile trec rar pe la supermarket (o data pe luna, si mai rar, pt un detergent, hartie inginerica, carpa de mop din aia flocoasa, cumparat masina de spalat vase etc etc). Doctor-ul a intuit bine: alergiile mele sunt agravate de excesul de chimicale din alimentatie, asa ca iau de la bastinasi/tarani. Exista riscuri si la ei, de la igiena la expirare (produsele ne-chimizate expira mult mai repede!), dar garantat nu au atatea chimicale cat la … iar eu iau produse de baza (barabule si fac piure, lapte proaspat si pun la prins, gaina intreaga si apoi o transez eu etc).

    Ca o remarca, cascavalul se poate face o data si rezista cateva sapt (eventual congelat). E primavara, poate gasesti vreun producator ce face acasa, si ii faci comanda de pe o sapt. pe alta. Veti fi win win :). Orice e mai bun decat produsul din supermarket.

    Ai dreptul sa citesti eticheta inainte de a cumpara ceva. Inclusiv la doctor cer prospect inainte (bine, noi mergem la unu care scrie usor concediu medical dar nu scrie nici macar nurofen – risc de alergii). Pt ca am patit-o: platit consultatie, mers la marmacie si platit, reactie alergica, citit, intors la dr : iar platit; alta reteta si iar platit la marmacie.

    Reply

Leave a Comment