Care este cea mai bună înghețată din România?

| |

Dacă nu ți-o faci singur acasă, înghețata n-o mănânci pentru cât este de sănătoasă, plină de vitamine și așa mai departe.

Înghețata este un moft, o plăcere, un răsfăț pe care ți-l oferi în zilele călduroase de vară, ori de câte ori ai ocazia (sau, dacă te-a părăsit iubitul, înghețata devine o necesitate).

Și totuși, trebuie să fie o “cea mai cea” dintre toate delicioasele de pe piață, așa că m-am hotărât să vă spun părerea mea: care este cea mai bună înghețată din România.

Știu că vin cam târziu, că vara e pe terminate, dar a fost necesara o lungă perioadă te testări pentru a putea da verdictul – plus, sunt convins că în 2016 lucrurile nu se vor schimba prea mult.

Deci, care-i cea mai bună înghețată din România? Corso. Și o spun cu de la mine pornire, fără să fi primit bani sau tone de înghețată din partea companiei.

Hai să vedem de ce zic eu că cea mai bună înghețată este Corso!

Gustul – probabil cel mai important lucru pe care trebuie să îl iei în considerare când vine vorba despre astfel de statistici.

[quads id=3]

Gusturile nu se discută, știu, dar în cazul meu treburile sunt clare: înghețata Corso este delicioasă. Multe înghețate au un gust înnecăcios, ca de praf, dar din fericire aici nu este cazul. Cremoasă, armoată, cu topping-uri sau alte “goodies” din belșug, este pur și simplu perfectă.

Ingredientele – dacă la gust poate că mai este egalată de alte mărci de înghețată, la ingrediente Corso, după părerea mea, câștigă detașat.

În caz că nu știați, am declarat de curând război zahărului (dar și indulcitoarelor sintetice pe care le consider la fel de nocive), iar ca rezultat am citit mai multe etichete de înghețată decât citește o persoană într-o viață. Sau mai multe.

Pe lângă faptul că numărul de ingrediente este destul de redus pentru înghețata Corso (cu cât avem mai puține ingrediente și cu cât acestea nu sunt arome artificiale, conservanți și alte porcării, cu atât mai bine), aceasta este înghețata cu cel mai redus conținut de zahăr la suta de grame.

Este incredibil că reușesc acest lucru păstrând în același timp un gust perfect. Și mergând pe logica simplă “zahărul e nociv, cât mai puțin zahăr e perfect” atunci Corso câștigă detașat.

[quads id=4]

Ca să vorbim cifre, m-am uitat la ce am eu în frigider acum: Corso mentă și ciocolată are 17 grame de glucide la 100 de grame, în timp ce varianta cu nuci și stafide, are doar 13.

În general, cred că putem vorbi liniștiți de o medie de 15 grame la suta de grame, ceea ce este incredibil: chiar și anumite înghețate dietetice au similare numerele, poate chiar mai mari, în funție de sortiment.

Înghețatele “normale” au mult, mult mai multe glucide și zahăr: norma este de peste 20, în general chiar peste 25 și am văzut înghețate considerate bune (foarte scumpe) cu peste 30 de grame de glucide la 100 de grame.

Gustul este cu siguranță bun, dar atâta timp cât ai o opțiune cu mult mai puțin zahăr care nu pierde la capitolul gust, eu zic că ar trebui să mergi pe mâna ei.

În final – prețul. Corso nu este o înghețată scumpă. Nu este printre cele ieftine, nu este printre cele mai scumpe, iar categoria aceea de mijloc o face o opțiune perfectă pentru orice tip de cumpărător, mai ales pentru cei care se gândesc puțin și la sănătatea lor.

Voi ați încercat Corso? Sunteți de acord cu mine că este cea mai bună înghețată din România? Dacă nu… care este?

PS: Vorbesc aici exclusiv despre înghețata la caserolă (nu că automat restul nu ar fi la fel, dar nu am verificat)

Previous

Cum să elimini pâinea din alimentaţie, chiar dacă ţi se pare imposibil

Litoralul românesc e IEFTIN, iar calitatea crește constant

Next

3 thoughts on “Care este cea mai bună înghețată din România?”

  1. Asa este! Cea mai buna inghetata din lume. Aromata, ti se topeste in gura. Ma uit la caserola cu jind si nu vreau sa se termine.Pofta buna dragii mei!

    Reply

Leave a Comment