AirBnb Review / Impresii: Cea mai bună soluție pentru cazare când călătorești

| |

Spre bucuria celor care iubesc să călătorească, astăzi avem la dispoziție o sumedenie de modalități de a scăpa ieftin cu una dintre cele mai mari cheltuieli atunci când călătorim: cazarea sau camera / apartamentul în care urmează să stăm.

Pe lângă hoteluri și pensiuni – care sunt scumpe; pe lângă hosteluri – care rareori sunt potrivite familiilor sau celor puțin mai pretențioși și pe lângă mersul la noroc să-i găsești în gară pe cei care stau cu “cazare, cazare” au apărut site-uri extrem de utile precum AirBnb care pun proprietarii în contact direct cu turiștii, oferindu-le niște opțiune excelente de cazare pentru călătoriile lor.

Fiind un mare fan al acestui site, după ce am folosit exclusiv serviciile lor călătorind o lună prin Europa și fiind extrem de mulțumit de fiecare locație, m-am hotărât să scriu un review pentru AirBnb și să vă spun toate impresiile mele referitoare la el și de ce este o afacere atât de bună.

(Bună chiar și pentru voi: primiți un bonus de 18 Euro pentru călatorii dacă vă faceți cont AirBnb acum urmând acest link).

Ca să încep atipic, cu concluzia, vă voi zice din start: AirBnb mi se pare o soluție excelentă pentru un anumit tip de vacanțe și/sau turiști.

[quads id=3]

Pe scurt, cred ca AirBnb este cea mai bună opțiune pentru grupuri apropiate de prieteni (4-6 persoane sunt ideale), pentru familii cu copil/copii mici și pentru cupluri sau chiar călători individuali care vor confort de excepție, locații excelente, o bucătărie și prețuri mici.

Cum funcționeaza AirBnb?

Foarte simplu: intri pe site-ul lor (click aici și primești 18 Euro credit pentru prima ta călătorie), scrii orașul pe care îl vizitezi și datele călătoriei. Vei primi apoi o sumedenie de rezultate – camere, apartamente sau case de închiriat – din care să îți alegi ce îți convine.

Toate sunt însoțite de fotografii, detalii de obicei complete referitoare la ce vei găsi în noua ta locuință (de obicei sunt complet echipate, cu bucatarie inclusă, uneori chiar cu mic dejun inclus și aproape tot timpul cu tot felul de ingrediente pe care le poți folosi pentru gătit) și impresii lăsate de persoane care au stat acolo – extrem de important pentru a-ți face o idee despre locul unde vei sta.

Oferta de apartamente in Barcelona: in stanga avem preturi si poze, in dreapta - harta - pentru a stii locatia fiecaruia
Oferta de apartamente in Barcelona: in stanga avem preturi si poze, in dreapta – harta – pentru a stii locatia fiecaruia

Prețurile sunt de obicei mai mici decât la hoteluri, uneori similare cu prețurile de hosteluri, dar ai niște avantaje uriașe: de obicei, aceste prețuri incredibile sunt pentru apartamente sau camere situate în zone foarte bune, centrale.

[quads id=4]

Pe unde am fost noi, la prețuri similare găseam hoteluri pe la marginea orașului sau chiar în afara orașului.

Cu aceiași bani, am stat exact în inima fiecărui oraș, în apartamente și nu camere de hotel – uneori apartamente cu două camere – cu bucătării complet echipate, unde puteam găti liniștiți, cu internet, cu mașină de spălat, și ne-am simțit excelent. Puteți vedea câteva locuri în care am stat prin AirBnb aici.

Cum plătești pe AirBnb?

Nu dai niciun ban direct proprietarului! Totul se face prin site în sine: după ce cazi de acord asupra datelor și locației, trimiți cererea de rezervare proprietarului (este indicat să îi trimiți un mesaj înaine, nu să incerci să faci rezervarea direct), iar când acesta acceptă, trebuie să plătești site-ului suma întreagă.

Banii însă nu vor fi primiți de proprietar decât la o zi după ce ajungi acolo – astfel ești în siguranță, în cazul în care întâmpini probleme, locul nu este cum te așteptai sau se întâmplă ceva. Cum este normal, turistul este cel care trebuie protejat, deci nu ai de ce să îți faci griji în privința asta.

AirBnb acceptă numeroase modalități de plată, inclusiv card sau PayPal. Este un site uriaș, unul dintre cele mai populare din lume, deci este extrem de sigur!

[quads id=5]

Cum să alegi apartamentul perfect pentru vacanța ta?

Eu nu am auzit până acum vreo poveste horror legată de AirBnb, dar întotdeauna este bine să fii precaut. Astfel, îți recomand câțiva pași de urmat pentru a te asigura că șederea ta va fi perfectă și nu vei avea probleme.

O parte din apartamentul nostru din Budapesta
O parte din apartamentul nostru din Budapesta

Cu AirBnb, teoretic stai în locuința unei persoane. Zic “teoretic” pentru că de obicei aceste apartamente sunt folosite exclusiv pentru cazarea turiștilor, în anumite țări au regim hotelier (toate din Croația de exemplu, unde primesc și stele ca un hotel) iar anumite hoteluri/pensiuni/vile oferă și ele camere prin AirBnb.

Dar ideea este că stai în casa unei persoane – care de obicei lucrează în industria turismului sau sunt pasionate de călătorie. Persoane extraordinare, aș adăuga, deci pregătiți-vă și să cunoașteți oameni de excepție!

Totuși, deși ofertele includ camere private într-un apartament sau casă în care va locui și proprietarul sau chiar camere pe care le vei împărți cu alți potențiali turiști, eu recomand, pentru siguranță, să mergeți pe apartamente / case în care nu veți locui decât voi. Parcă este mai bine așa!

[quads id=6]
Sufrageria extrem de luminoasa din Verona...
Sufrageria extrem de luminoasa din Verona…
...si balconul excelent!
…si balconul excelent!

În al doilea rând, extrem de important este să verificați review-urile lăsate de persoane care au stat acolo: citiți-le și recitiți-le, pentru a fi siguri că totul este în regulă. Cu cât review-urile sunt mai bune, cu atât puteți fi mai siguri că gazda voastră va fi una de excepție.

Există, de asemenea, noțiunea de Super Host (super gazdă) – un premiu pe care cei de la AirBnb îl oferă celor care au primit numeroase recomandări scrise de la turiști pentru această distincție. Automat, super gazdele sunt de încredere – dar noi nu am stat decât o dată la o super gazdă, și n-am avut nicio problemă cu ceilalți, ba din contră, ne-au plăcut enrom.

Vedere din apartamentul din Rijeka
Vedere din apartamentul din Rijeka

În al treilea rând, verificați pozele: majoritatea vor avea poze care vor scoate în evidență bonusurile locuinței, dar priviți cu un ochi critic și mereu uitați-vă la detalii.

[quads id=7]

La tura noastră prin Europa nu am fost atent la unul dintre apartamente, care nu avea cuptor cu microunde în bucătărie – iar pentru noi era extrem de important.

La fel, în unele locuri nu era mașină de spălat – iar după o lună de călatorie, ai nevoie de așa ceva. Deci important este să știți ce vreți și să vă uitați atent în poze pentu a fi sigur că există. Pentru a nu fi dubii, puteți trimite un mesaj proprietarului – veți vedea că sunt foarte drăguți și gata să răspundă tuturor intrebărilor.

Curtea noastra din Pula, Croatia
Curtea noastra din Pula, Croatia

Și de cele mai multe ori, cei la care stai vor face tot posibilul să te ajute să te simți bine (în cele din urmă, dacă te simți bine, le lași un review frumos și le cresc șansele să aibă mai mulți vizitatori): noi am primit de la mici cadouri simbolice la platouri cu prăjituri, sucuri și apă, hărți și ghiduri pentru orașele în care eram, recomandări și pliante de reduceri în diferite locuri.

[quads id=8]

Într-unul dintre apartamente am avut micul dejun inclus, iar în altul ne aștepta un platou uriaș cu fructe organice. Lucruri mărunte, e drept, dar lucruri plăcute!

Sufrageria din Zagreb
Sufrageria din Zagreb

Și eu nu sunt singurul care are o părere excelentă despre AirBnb! Chiar și vedetele de la noi folosesc serviciile acestui site pentru vacanțele lor, una despre care știu cu siguranță fiind Dana Rogoz, care a publicat poze din apartamentele închiriate prin AirBnb în care a stat în Portugalia aici și aici, iar recent a folosit site-ul pentru vacanța din Australia.

Cu siguranță, multe alte vedete naționale și internaționale folosesc acest serviciu EXTREM de util!

Concluzie

Am zis-o încă de la început, dar trebuie s-o repet: AirBnb este cea mai bună opțiune, în momentul de față, pentru o vacanță excelentă și altfel.

Renunță la clasicul hotel și mergi pentru un apartament – de cele mai multe ori extrem de frumos decorat – care este mai ieftin, dar care îți oferă mai mult spațiu, o bucătărie, este central (sau unde vrei tu să fie) și în care te vei simți excelent.

Am avut mici rețineri și mi-a fost ușor teamă la început – cum probabil te simți și tu acum – dar nu ai de ce. Milioane de persoane folosesc AirBnb-ul pentru vacanțe mai lungi sau mai scurte de-a lungul unui an, așa că nu ai de ce să te temi!

Fă-ți cont acum aici și explorează tărâmul nesfârșitelor opțiuni incredibile (plus, ai bonus de 18 Euro dacă îți faci cont acum!)

Previous

De ce sunt produsele de la Lidl atât de ieftine?

De ce n-ar trebui să ai încredere în recomandările farmacistei / farmacistului

Next

3 thoughts on “AirBnb Review / Impresii: Cea mai bună soluție pentru cazare când călătorești”

  1. Super articol! eu nu m-am gandit sa fac poze in apartamentele unde am stat (sau unde am facut poze, sunt poze cu mancarea, cu limba scoasa, sau pe geam dupa vreo pisica etc :D ) asa ca…
    Am avut cred peste 10 experiente faine, si un proprietar care a cancel-at.

    Cum ei au reusit (si nu au cheltuit f. mult in amenajare si promovare) – putem face si noi, romanii: sunt multe zone cu potential: Bucuresti, zone de munte, zone de delta etc.

    Reply

Leave a Comment