Purtatul bebelusului: sase reguli pentru a o face corect

| |

Purtatul bebelusilor este foarte important pentru dezvoltarea lor si ajuta mamicile sa-si faca treaba stiindu-si copiii in siguranta la pieptul lor.

Nu e de ajuns sa ai un port-bebe, pe care poate ca l-ai gasit la oferta, sau se asorteaza cu geanta, purtatul bebelusilor este o arta, ar spune unii.

Ai nevoie de cateva puncte cheie pe care sa le memorezi atunci cand iti cumperi un port-bebe, si trebuie sa urmezi cativa pasi sa te asiguri ca bebe este purtat in siguranta.

Cele sase reguli pentru purtatul corect al bebelusului sunt:

1. Bebe sa fie bine strans in port-bebe, noduri bine facute, curele bine stranse si catarame bine inchise.

2. Trebuie sa-l ai mereu in vizor. Sa il poti vedea respirand, clipind, salivand.

3. Destul de aproape incat sa-l poti saruta. Sa nu depui efort prea mare pentru asta si sa nu te apleci.

4. Nu trebuie sa-si atinga pieptul cu barbia. Risca asfixiere si respiratie ingreunata.

[quads id=3]

5. Spatele sa-i fie sustinut, si in cazul in care este nou-nascut, si gatul.

6. Pozitia picioarelor sa fie in M. Genunchii un pic ridicati si lipit de dumneavoastra.

Cam astea sunt regulile, beneficiile sunt ceva mai multe, cum ar fi intarirea musculaturii spatelui, gatului si dezvoltarea mai rapida a bebelusului.

Copii purtati isi vor tine capul ridicat mai repede si mai bine, vor fi mai putini plangaciosi, vor dormi mai mult si mai bine.

Practic, caldura mamei, bataile inimii, mirosul si pozitia, sunt exact ce au nevoie, ce au simtit in cele 9 luni cat au stat in burtica.

De ce mi-a placut mie sa imi port bebelusul? Pentru ca imi usura viata, puteam sa gatesc, sa fiu activa, fara sa am grija lui. Lui ii era mai bine datorita tuturor motivelor de mai sus, mie imi era bine pt ca ma puteam misca.

[quads id=4]

Iarna trecuta m-a salvat port-bebe-ul. O data cu venirea frigului, oricate haine as fi pus pe Eric, nu-i era deloc bine cand il scoteam la plimbare in carucior, iar bebelusii au nevoie de aer si de lumina.

Asa ca de cum am inceput sa-l scot in port-bebe, imi adormea de cum ieseam pe usa si dadea cu nasul de aer, se baga in sanul meu si adormea instant.

Mai clar de atat nici ca putea fi: bebelusului meu ii era bine, atat de bine ca se relaxa total si adormea.

Din pacate, de ceva timp, nu-i mai place sa fie purtat, are nevoie de spatiu sa se miste, sa vada, sa interactioneze, ceea ce ma face sa cred ca trebuie sa-mi schimb port-bebe-ul, insa pana atunci, oricand o cere, il voi tine in brate si-i voi alina supararile, la pieptul meu, langa inima mea.

Loc mai sigur nu exista pentru niciun copil.

Previous

Cum sa economisesti cu adevarat bani de Black Friday

Cum calculezi valoarea unui blog daca vrei sa-l vinzi sau sa cumperi

Next

Leave a Comment