Cum sa economisesti cu adevarat bani de Black Friday

| |

In momentul in care scriu acest articol, mai este o luna si putin pana la nebunia care, de curand, cuprinde Romania: Black Friday.

Perioada in care din ce in ce mai multe magazine scot reduceri impresionante (si inregistreaza vanzari la fel de impresionante) este intr-adevar un moment bun pentru a face niste achizitii la preturi foarte bune, dar fara un plan concret, se poate transforma foarte usor dintr-o economie intr-o pierdere de bani.

In acest articol vom incerca sa vedem cum sa economisim cu adevarat bani de Black Friday.

Principalul lucru ce trebuie luat in vedere de Black Friday este ca daca nu ai nevoie de ceva, nu cumpara.

Poti usor sa cazi in mreaja reducerilor, dorind sa achizitionezi cine stie ce tigaie speciala de facut briose cu cacao, cand vezi respectivul produs la un pret foarte bun. Dar ai achizitiona acel produs in alte circumstante. Chiar ai nevoie de el?

Presat fiind de faptul ca reducerea nu dureaza decat o zi si ca stocul este limitat, vei tinde sa cumperi intai si sa iti dai seama mai tarziu ca ai facut o investitie inutila. Cum faci sa previi acest lucru?

[quads id=3]

1. Fa-ti lista pentru Black Friday!

Daca ai intr-adevar nevoie de unul sau mai multe lucruri, scrie-le pe o lista! Gandeste-te la absolut tot ce iti trebuie si scrie-le pe lista. Cumpara DOAR produsele de pe acea lista, daca sunt disponibile.

2. Cunoaste preturile!

Asigura-te ca, inainte de a intra in nebunia Black Friday, stii exact cat costa produsul pe care vrei sa il cumperi.

Uneori, chiar si reducerile substantiale la niste produse extrem de scumpe pot rezulta in preturi mai mari decat cele ale produselor de baza.

Fa putin research inainte de a incepe nebunia si afla cat costa, de fapt, toate produsele pe care le vrei.

3. Cauta mai multe oferte!

Este drept ca marile magazine sunt cele care vor oferi, in general, cele mai bune oferte, insa nu strica sa cauti putin inainte de a cumpara: poate un alt magazin are produsul dorit de tine la un pret si mai bun.

[quads id=4]

4. Trezeste-te devreme!

Multe magazine incep reducerile de Black Friday la ore foarte matinale. Totul se vinde ca painea calda, asa ca daca vrei sa fii sigur ca prinzi cele mai bune oferte, ar trebui sa te asiguri ca esti pe faza imediat ce pornesc reducerile.

Fa-ti o lista de magazine pe care doresti sa le monitorizezi si fa-o imediat ce incep promotiile.

Ai nevoie de ceva disciplina sa nu te lasi tentat de toate “bunataile” la oferta de Black Friday, insa se poate face.

Probabil ca cel mai bun sfat, in cazul in care nu ai planificata nicio cumparatura majora pentru casa sau pentru familie, ar fi sa ignori complet aceasta zi.

Eu asa mi-am propus sa fac anul trecut cand chiar nu aveam nimic pe lista de “must buy,” dar mi-am zis intr-un final doar sa arunc si eu o privire sa vad cam ce oferte aveau “baietii”.

Vreo 10 minute mai tarziu imi goleam buzunarele pe un nou sistem audio, un nou fier de calcat si o sumedenie de nimicuri – lucruri de care, de fapt, nu aveam nevoie.

Asa ca… atentie de Black Friday! Sa nu transformam perioada reducerilor intr-una in care de fapt aruncam cu banii aiurea!

Previous

Alaptatul in public: ceva natural sau o prostie?

Purtatul bebelusului: sase reguli pentru a o face corect

Next

Leave a Comment