Povestea cascavalului care a vrut

| |

A fost o data ca niciodata, pe la mijlocul anilor 90, inainte de Facebook sau Twitter, inainte de Lady Gaga sau Miley Cyrus, chiar inainte de selfies si smartphone-uri… o Felie de Cascaval.

Si felia aceasta de cascaval avea vise marete: se vedea regele cascavalului, domnind peste rauri de lapte de capra, lacuri de lapte de oaie, mari de lapte de vaca, munti de branza delicioasa cu Miez de Lapte, dealuri savuroase de Ceva fin si toate specialitatie dintr-un regat cum nu s-a mai vazut vreodata.

Problema? Felie de Cascaval era mai de la tara, asa. Mama lui era o vaca. E drept, vanjoasa si puternica, hranita mai sanatos decat celelalte, ionizata de la aerul proaspat de tara, dar totusi o vaca. Pe taica-su nici nu-l cunoscuse macar. Felie de cascaval era sortit esecului. N-avea cum sa ajunga regele cascavalului.

Se si vedea la batranete, uitat singur pe-o farfurioara, intr-un colt intunecat al frigiderului, langa bucatica de slanina cea urata. Zbarcit si muscat de mucegai, trist si dezamagit, nebagat in seama de nimeni, nevazut si neauzit.

Asa ca Felie de Cascaval s-a hotarat sa isi schimbe destinul. Si-a luat desaga de lapte proaspat, a pupat toata cireada (fiindca uneori ii era greu sa o recunoasca pe maica-sa) si a plecat la oras. Aproape un an a batut din poarta in poarta, in cautare de impresar, in cautare de vizionar care sa-l aprecieze la adevarata valoare, care sa-l ia sub aripa protectoare si sa-l cizeleze, sa-l upgradeze, sa-l faca mai bun si mai puternic decat a fost vreodata. Dar nimeni nu ii deschidea.

Se facuse 1996 si era gata sa-si arunce ultimele economii intr-un pahar de zer la carciuma din colt, cand a vazut in fata-i viitorul: o cabanuta mica si pitoreasca cu doar cateva suflete muncind din greu sa transforme felii de lapte in super staruri de talie mondiala. Acolo, in Codlea, județul Brașov, in cabanuta aceea mica pe care a deslusit literele “Delaco” stia ca urma sa devina imparat.

Asa ca a pornit hotarat spre ei si cu vocea pe jumatate stinsa, a intrebat:

– Voi cine sunteti?
– Cum cine? au intrebat cei de la Delaco. Noi suntem fani branza. Bine ai venit! Cu ce te putem ajuta?

Felie de Cascaval a zambit. Ajunsese exact acolo unde trebuia!

– Eu sunt Felie de Cascaval, zise el. Viitorul rege al imparatiei lactatelor, mai marele dintre cei mai deliciosi. Dar am nevoie de voi ca sa ajung acolo sus pe tron.

Cei de la Delaco au inceput sa rada. Felie de Cascaval a simtit cum i se prabuseste lumea in cap si cum ultimul strop de speranta dispare. De ce nu? De ce nu a fost sa fie? De ce nimeni nu are incredere in el?

– Nu putem sa te facem regele cascavalului, s-a auzit o voce care cu greu isi stapanea rasul. Dar ce ai zice daca ai deveni… imparateasa?

Si-asa si-a dat seama Felie de Cascaval ca traise intr-o confuzie toata viata. Maica-sa, vaca, nu stiuse sa-i explice cum sta treaba cu zerul si culturile lactice si oparitul, dar acum totul era clar. Se simtea un alt cascaval deja, se simtea mai bine!

Si pe buna dreptate, caci cei de la Delaco l-au luat sub aripa lor protectoare si l-au botezat Sofia. Au imbunatatit-o in toate domeniile, de la consistenta la gust, i-au dat haine noi si frumoase si au facut-o chiar mai mult decat o imparateasa: au facut-o pe Sofia o stea de talie mondiala, o vedeta apreciata de fanii branza din toata lumea pentru aroma deosebita, pentru savoarea aceea clasica de cascaval adevarat si pentru ingredientul acela secret: vointa de a reusi.

Acum, ani de zile de la prima lor intalnire, s-au hotarat sa-i lanseze autobiografia. S-au pripit si au ales un regizor neexperimentat, dar care a facut totul din suflet, cum a stiut el mai bine. Iata pe scurt povestea Feliei de Cascaval mai jos, care a ratat la mustata Oscarurile:

Si pentru ca regizorul neexperimentat s-a simtit atat de bine lucrand la primul sau film si a fost atat de impresionat de povestea Sofiei (precum si de textura cremos-crocanta dupa ce a tinut-o vreo 10 minute la cuptor, pe o felie de paine unsa cu un strat subtire de unt), i-a mai creat un videoclip – pentru ca merita. Asa, ca de la fan pentru fani:

NOTE: Aceste clipuri au fost create de mine in scop de divertisment si nu au caracter comercial. Sunetul este infect deoarece am folosit microfonul integrat al camerei web. Pasiunea si dorinta de a invata lucruri noi este responsabila pentru restul.

Melodii folosite: LMFAO (Video 1) Montuga – Sofia (Video 2)

Articol pentru Spring SuperBlog 2014

Previous

Cosmetice Bio: sunt ele mai bune decat cele traditionale?

Citeste la un alt nivel cu ebook reader-ul Kindle

Next

15 thoughts on “Povestea cascavalului care a vrut”

  1. Hai ca ai fost amuzant. Chiar am zambit de cateva ori daca ti-ai fi folosit un microfon bun poate s-ar fi auzit mai bine. Doar un sfat prietenesc.

    Reply
    • Da, este intr-adevar foarte dificil, mai ales pentru noi, amatorii :) Dar dupa ce l-am facut pe primul, am zis ca pot mai mult si am incercat din nou. Mi-a placut ce a iesit si… acum sunt doua :)

      Reply

Leave a Comment