Ochelari pentru calculator Gunnar: review / impresii, de unde cumpăr

| |

Scriam, în urmă cu câteva luni, că mi-am luat prima pereche adevărată de ochelari pentru calculator. Am optat pentru un brand celebru în Statele Unite – Gunnar – iar în acest articol vreau să vă spun cât de mulțumit sunt eu de acești ochelari pentru calculator sau gaming, cât costă, de unde se pot cumpăra… cam tot ce este de zis într-un review pentru ochelarii Gunnar.

În caz că nu vreţi să citiţi totul, puteţi verifica preţul acestor ochelari aici.

Cine are nevoie de ochelari speciali pentru calculator?

Fără a fi doctor, aș zice că eu cred că majoritatea persoanelor nu au nevoie de ochelari speciali pentru calculator.

Dar cei care, la fel ca mine, petrec ore în șir în fața unui monitor – fie pentru muncă, fie pentru a se juca – au nevoie și se vor simți mult mai bine dacă poartă o astfel de pereche.

Așadar, dacă sunteți ca mine și aveți mereu senzația de ochi obosiți, de ochi uscați, de corpuri străine în ochi, vă simțiti mereu obosiți și chiar aveți dureri de cap sau/și de ochi – în cazul în care toate astea sunt cauzate de timpul îndelungat petrecut în fața calculatorului – aveți nevoie de ochelari pentru calculator!

Perechea mea de ochelari Gunnar
Perechea mea de ochelari Gunnar

Ce sunt ochelarii Gunnar pentru calculator?

Aceștia sunt niște ochelari special concepuți pentru a filtra lumina nocivă, albastră, pe care monitoarele calculatoarelor, laptopurilor, telefoanelor sau tabletelor le emană.

[quads id=3]

Această lumină albastră obosește ochiul extrem de mult și ea easte principala cauză a oboselii ochilor și a tuturor senzațiilor neplăcute aferente.

Lentila specială a ochelarilor filtrează această lumină aproape în totalitate, reducând efectul nociv pe care aceasta îl are asupra ochilor noștri.

Ochelarii Gunnar pe care i-am luat eu – la fel ca majoritatea ochelarilor ce pot fi cumpărați în magazine – sunt ochelari fără dioptrie.

Dacă purtați deja ochelari, atunci va trebui să vă faceți ochelari la comandă sau, cel mai bine după părerea mea, să purtați o perche peste ochelarii de vedere.

Un lucru extrem de interesant pe care ochelarii Gunnar pe care îi am eu reușesc să îl facă este sporirea contrastului pe ecran.

Pur și simplu, nu mi-a venit să cred prima dată când i-am pus pe ochi: imaginea de pe monitor a devenit mai clară… am crezut inițial că au dioptrie și măresc imaginea, dar nu este așa. Pur și simplu lentila specială îmbunătățește contrastul, ajutând și mai mult ochiul obosit.

Modelul pe care l-am cumpărat este acesta – cel mai ieftin în momentul în care am plasat comanda, dar sunt extrem de mulțumit de felul în care funcționează și cum se simt.

Ochelarii au venit ambalati frumos, intr-un saculet de protectie
Ochelarii au venit ambalati frumos, intr-un saculet de protectie, plus o “carticica” cu detalii si instructiuni.

Ochelarii în sine sunt extrem de ușori și comfortabili și m-am obișnuit cu ei instant, chiar dacă nu am purtat ochelari până acum.

Au lentila foarte mare – lucru extrem de important pentru ca o lentila mică devine obositoare când lucrezi la calculator fiindcă nu acoperă ochiul bine.

[quads id=5]

Chiar și cu lentila mare a ochelarilor Gunnar Intercept, tot mai prind cu vederea periferica lateralele ramei (și partea de jos a ramelor până când am așezat corespunzător monitorul).

Lentila – la fel ca toate tipurile de ochelari pentru calculator / gaming – are o nuanță portocalie. O nuanță ușoară care ajută la filtrarea luminii albastre, dar asta înseamnă că imaginea pe care o vedem pe monitor este ușor alterată.

Pentru cei care lucrează cu culori (graficieni, de exemplu) ar trebui cumpărată o pereche transparentă, dar am auzit că acel tip de ochelari nu oferă o protecție la fel de mare.

Cum mă simt de cand port ochelarii Gunnar?

Probabil că aceasta este cea mai importantă întrebare: “Funcționează sau nu?”

gunnar-intercept-review-02

La fel ca toți cei care au încercat un astfel de tip de ochelari, pot să afirm cu bucurie că da, funcționează.

De asemenea, am convingerea că dacă aș fi început să port astfel de ochelari cu mult timp în urmă, nu aș fi ajuns să am ochii atât de obosiți și toate problemele aferente.

Așa că recomand să începeți să îi purtați cât mai repede dacă lucrați la calculator sau petreceți mult timp în fața monitorului!

[quads id=4]

Totuși, trebuie menționat că ochelarii aceștia nu fac minuni! Nu sunt niște dispozitive pe care le pui pe ochi și poți sta în față monitorului non stop fără probleme.

E adevărat, se simte diferență imediat ce îi pui pe ochi – din prima secundă – dar nu au puterea de a aduce îmbunătățiri peste noapte sau de a elimina complet discomfortul ochilor obosiți.

Eu îi folosesc de două luni, zi de zi, și pot spune că mă simt mult mai bine decât eram înainte de a-i folosi.

N-am mai avut dureri de cap de mult timp și ochii mi-i simt, per total, bine. Dar la sfârșitul zilei, după opt ore de holbat într-un monitor, tot îmi simt ochii obosiți și uscați.

Deci, pentru cei care chiar stau extrem de mult la calculator – și care, cel mai probabil, deja au probleme cu ochii uscați și oboseala ochilor – ochelarii aceștia nu vor face minuni peste noapte, dar vor ajuta.

Sunt convins însă că pentru cei care încă nu și-au împins ochii la limită, totul va fi mult mai bine. Și sper ca, în cazul meu, cu cât va trece mai mult timp, cu atât ma voi simți mai bine.

[quads id=6]

Cât costă și de unde cumpăr?

Recomand din tot sufletul!
Recomand din tot sufletul!

În momentul în care eu mi-am cumpărat perechea de Gunnar Intercept Cobalt, aceștia costau în jur de 300 de lei și erau printre cei mai ieftini oferiți de Gunnar.

Prețurile urcă până pe la 435 de lei pentru o pereche, dar sunt în continuare mult sub prețul pe care l-ați plăti dacă ați merge la un cabinet și a vă face o pereche pe comandă (la un studio de optică, prețurile încep de la 800 de lei și urcă rapid – dar există și riscul să primiți un fel de “hainele împăratului” – adică o lentilă netratată, cum mi s-a întâmplat mie cu ani în urmă când am cumpărat prima mea pereche de așa-ziși ochelari speciali, dar care nu mă ajuta cu nimic).

Eu recomand să mergeți pe mâna produsului testat – nu doar de mine ci de mii de oameni (după cum ziceam, aceasta este o marcă extrem de populară în SUA)

Verificați prețurile curente aici pentru modelul pe care îl am eu. Iar aici găsiți toate modelele aflate la vânzare.

Concluzie

În concluzie, consider ochelarii pentru calculator Gunnar necesari oricărei persoane care petrece mai mult de două ore pe zi în fața calculatorului.

Și dacă este posibil, nu așteptați ca efectele oboselii ochilor să devină insuportabile (cum am făcut eu) înainte de a vă cumpăra o pereche: cu cât acționați mai din timp, cu atât mai puțin vor avea de suferit ochii voștri.

Notă: Mi-am amintit acum și adaug la final această mică atenționare: nu curățați lentilele cu alcool și nici măcar cu servețelele speciale din comerț (care conțin și ele alcool). Curățați lentila doar cu o lavetă specială pentru ochelari (microfibră) și nimic altceva.

Dacă este nevoie, puteți spăla cu apă simplă, eventual săpun. Dacă vreți să fiți siguri că aveți o soluție care nu va distruge tratamentul aplicat lentilei, puteți cumpăra soluția specială oferită de Gunnar, dar mie mi se pare destul de scumpă – nu am avut nicio problemă folosind doar laveta de microfibră în cele două luni de când am ochelarii!

Previous

Sunt impresionat: brad pentru Crăciun, din fetru – arată excepțional!

Acestea sunt cheltuielile noastre medii lunare (familie de 3 persoane)

Next

2 thoughts on “Ochelari pentru calculator Gunnar: review / impresii, de unde cumpăr”

  1. M-ai convins. Tocmai am făcut o comandă pentru o pereche de ochelari că ai tăi dar cu rama neagră. Nu știam de existenta acestora până ce am citit articolul. Mulțumesc.

    Reply
    • Ma bucur ca ai aflat ceva util. Sper sa se dovedeasca la fel de utili pe cat mi s-au parut mie. Chiar mi-ar placea sa aud ce parere ai de ochelarii Gunnar peste ceva timp.

      Reply

Leave a Comment