Merită să cumperi dezumidificator? Eu l-am găsit pe cel mai bun

| |

Nu o să pierd timpul şi o să încep direct cu concluzia: da, investiţia într-un dezumidificator este una dintre cele mai bune pe care le-am făcut anul acesta! Şi vorbesc aici despre un dezumidificator electric, nu unul dintre acelea micuţe care funcţionează cu pastilă: am şi dintr-alea, dar sunt inutile.

M-am hotărât să îmi cumpăr dezumidificator electric după ce am făcut o serie de investiţii în câteva lucruri ce au ca scop sporirea confortului în camera în care lucrez (care întâmplător are şi rol de dormitor). Am început cu un purificator de aer şi am continuat cu un dezumidificator.

Trebuie să recunosc că am fost destul de surprins cât de necesar şi bun s-a dovedit a fi dezumidificatorul. Acesta.

Le-am zis adio geamurilor pline de condens.

De ce să cumperi dezumidificator?

Probabil că dacă citeşti acest articol, deja ştii răspunsul la această întrebare. Motivul pentru care un dezumidificator bun este necesar este umiditatea ridicată din aerul din cameră.

Cele mai mari probleme cu umiditatea crescută le am, in camera mea, pe timp de iarnă. De obicei, mă trezesc cu umiditatea la 73%, dar am avut zile anul trecut când umiditatea urca până la 77%.

Pur şi simplu simţeai aerul umed în jur, ceea ce era tare neplăcut. Nu doar că hainele şi aşternutul de pat erau neplăcute la atingere şi umede, dar o umiditate aşa ridicată este perfectă pentru mucegai. Şi nimeni nu-şi doreşte mucegai în casă!

Întâi am încercat să folosesc un dezumidificator cu pastilă – din acelea pe care le găseşti la supermarket. Am cumpărat două, într-un final, dar degeaba.

Reuşeau să coboare umiditatea în camera, dar undeva pe la 69%, care nu este destul. Mai rezolvam problema aerisind des… dar iarna nu poţi sta chiar tot timpul cu geamul deschis. Cel mai rău era peste noapte: până dimineaţa, umiditatea sărea iar la 70%.

Aşa că pentru iarna aceasta m-am pregătit din timp: am cumpărat un dezumidificator electric după ce am făcut research asiduu pentru găsirea celei mai bune opţiuni.

Am fost uşor surprins să văd preţurile mari la care se vindeau. Cumva, credeam că sunt mai ieftine. În plus, cunoşteam pe cineva care cumpărase un dezumidificator şi era nemulţumit, iar eu nu voiam să repet greşeala, mai ales când e vorba de o sumă importantă de cheltuit…

Aşadar, am vrut să mă asigur că voi cumpăra cel mai bun dezumidificator pe care îl pot lua, unul care să îşi facă treaba, dar şi să fie silenţios şi durabil. Din fericire, se pare că tot research-ul făcut a dat roade, pentru că am găsit un produs de care sunt extrem de mulţumit.

Cel mai bun dezumidificator

V-am pus deja link spre el, dar o mai fac o dată. Este vorba despre dezumidificatorul Argo Lilium EVO 11. O adevărată bijuterie care pur şi simplu m-a uimit cu cât este de bun şi util.

Dezumidificator Argo Lilium EVO 11

Am ales acest dezumidificator după ce am făcut foarte mult research şi mi-a plăcut din mai multe motive: în primul rând, are mai multe funcţii de dezumidificare, eu putând să-i setez umiditatea aerului dorită, iar el oprindu-se când ajunge acolo. Astfel, evităm ca aerul din încăpere să devină prea uscat – lucru care din nou nu este indicat.

Are şi funcţie automată, unde ţine umiditatea aerului la 50%, dar şi o funcţie extrem de interesantă de uscare a rufelor. L-am lăsat de test peste noapte cu o tură de haine spălate, iar dimineaţa erau aproape uscate.

Aici mai am de lucru cu poziţionarea dezumidificatorului – hainele care erau lângă el erau uscate, dar restul încă umede. Totuşi, mai bine decât ar fi fost dacă ar fi stat pe balcon.

Este un aparat greoi şi destul de mare, dar e uşor de plimbat prin casa datorită roţilor din dotare. Şi face o treabă excelentă, aş adăuga – chiar nu mă aşteptam să meargă atât de bine!

Practic, de când l-am cumpărat, am constant 50% umiditate în cameră, adică fix cât vreau eu să am (ea poate fi setată la orice valori).

Combinat cu purificatorul de aer pe care l-am achiziţionat, efectul asupra aerului din cameră este excelent.

Respir cu totul şi cu totul altfel, am nările desfundate şi îmi suflu nasul foarte, foarte rar, spre deosebire de felul mizerabil în care îmi duceam zilele peste iarnă.

Pur şi simplu simt că respir mai bine. Este absolut incredibil şi nu mă aşteptam să simt atât de intens efectele. Deci, în cele din urmă, mă bucur că am făcut această achiziţie.

Umidificatorul acesta este extrem de uşor de folosit. Are un rezervor care colectează apa din jur. E foarte uşor de scos şi golit, apoi cu o împingere uşoară se pune la loc.

Dacă uitaţi să schimbaţi apa şi se umple rezervorul, are o funcţie de oprire automată, plus un semnal luminos care vă anunţă că e cazul să-l goliţi.

Dar nu se umple foarte rapid. Probabil că depinde şi de nivelul de umiditate din aer, dar la mine se umple cam pe jumătate peste zi (eu îl pornesc dimineaţa şi îl opresc seara, înainte de culcare).

Este cu siguranţă un gadget extrem de util dacă aveţi probleme cu umiditatea din încăpere. Eu îl folosesc fără probleme în dormitorul meu care are 16 metri pătraţi, deşi producătorul zice că este ideal pentru 15mp.

Este extrem de silenţios, mai ales pe prima treaptă de viteză pe care îl folosesc.

Se opreşte automat când nivelul de umiditate din aer ajunge la setarea făcută şi reporneşte când aceasta creşte cu 2-3% (nu reţin exact cât).

Când reporneşte, face un zgomot puţin mai puternic, care cred că ar putea să îi deranjeze pe cei care nu au un somn adânc. Nu ştiu aici exact cum ar fi, pentru că nu l-am lăsat pornit peste noapte.

Eu de obicei îl setez seara să coboare la 45% umiditate şi îl opresc atunci când mă bag în pat. Dimineaţa, umiditatea este la maxim 55%, ceea ce este acceptabil. Deci există şi această posibilitate.

În concluzie, sunt extrem de mulţumit de el. Plăcut surprins, chiar, şi consider investiţia în acest dezumidificator drept una extrem de inspirată.

Sunt convins că şi voi veţi fi la fel de mulţumiţi de acest dezumidificator, dacă vă hotărâţi să cumpăraţi unul.

Previous

Uite cum să scapi de steatoza hepatică (ficat gras)

Rezultate experiment: cât costă să mănânci bio o lună?

Next

Leave a Comment