Metode simple de albire a dinților acasă, cu ingrediente naturale

| |

Cred că nu există persoană care să nu-și dorească dinți mai albi. Albirea dinților, însă, este în general asociată cu costuri ridicate și vizite la stomatolog.

Plus, majoritatea au auzit deja poveștile despre durerile și senzațiile neplăcute simțite atunci când îți albești dinții la un specialist… așa că mulți refuză să își înfrunte teama și rămân cu dinții nealbiți.

Îngălbenirea dinților este un proces natural ce poate fi “ajutat” de diferiți factori, cel mai important fiind fumatul. Și chiar dacă dinții nu sunt deja extrem de galbeni și urâți, o albire nu strică niciodată.

Mai ales dacă o poți face de acasă cu ingrediente naturale. Și exact despre asta vom vorbi în acest articol: cum să îți albești dinții acasă.

Sunt de părere că, pentru rezultate rapide și garantate, tot cea mai bună rămâne vizita la stomatolog și urmarea tratamentului recomandat de acesta.

Dar dacă nu există suficienți bani pentru asta, sau vreți să fiți siguri că ați încercat toate celelalte metode – mai ieftine și mai simple – iată cum să-ți albești dinții acasă, natural:

Bicarbonat de sodiu

[quads id=3]

Considerat unul dintre cele mai bune ingrediente de avut în casă, bicarbonatul de sodiu poate avea extrem de multe întrebuințări. Una dintre ele este albirea dinților și cunosc foarte multe persoane care l-au folosit cu mare succes.

Este și foarte ușor de folosit: pur și simplu amestecați bicarbonatul de sodiu cu puțină apă, până când devine ca o pastă, apoi spălați-vă dinții cu el, cu periuța. Rezultatele încep să se vadă după o săptămană și puteți repeta o dată la câteva luni până cănd obțineți rezultatul dorit.

Cărbune activat

Cunoscut și drept “cărbune activ,” acesta este folosit de ani de zile pentru albirea dinților. Natura sa absorbantă este perfectă pentru atragerea substanțelor care pătează dinții, în special tanini (prezenți îndeosebi în vin, cafea, ceaiuri verzi și negre, fructe de pădure etc). Îndepărtând taninii, cărbunele activat albește, astfel dinții.

Există diferite metode de a folosi cărbunele activat pentru albirea dinților acasă. Cea mai efectivă metoda este următoarea: dizolvați o capsulă de cărbune activ într-un pahar cu apă calduță, apoi înmuiați periuța de dinți în lichid.

Spălați dinții cu periuța, masând ușor (este important să masați ușor și să nu apăsați tare). Rezultatele sunt văzute, de obicei, imediat după periere, dar în unele cazuri sunt necesare câteva zile de folosire a cărbunelui activat.

[quads id=4]

Apa oxigenată

Dacă vă clătiți gura cu apă oxigenată după spălarea dinților, eficiența de distrugere a germenilor din gură este sporită.

Se pare că folosirea apei oxigenate ajută, de asemenea, la albirea dinților – dar nu am folosit niciodată această metodă și nu văd de ce ar da rezultate la fel de bune ca primele două variante.

Dar am auzit-o în diferite locuri și m-am gândit să o recomand celor care doresc să încerce mai multe lucruri.

Personal, aș zice că cea mai bună metodă pentru albirea dinților acasă este folosirea bicarbonatului de sodiu.

Este testată și are rezultate extrem de bune, dar nu strică dacă este folosită în combinație cu carbunele activ. Cu cât aducem mai multe ajutoare pentru albirea naturală a dinților, cu atât mai bine.

Dacă nici una dintre metodele recomandate nu oferă rezultatele dorite, atunci nu rămâne decât opțiunea de a merge la un stomatolog care va recomanda procedura perfectă pentru albirea dinților.

Dar până a ajunge acolo, mai ales dacă nu sunteți fani ai vizitelor la doctor sau preferați să economisiți niște bani, nu strică să încercați și metodele acestea naturale.

Previous

Analiza investiției mele în criptomonede: o lună mai târziu

Prețul Bitcoin depășește 7,000 de dolari: câți bani ai avea dacă mă ascultai acum două luni?

Next

Leave a Comment