Cum să cumperi Bitcoin sau alte criptomonede direct cu cardul [actualizat 2023]

| |

Când vine vorba de a cumpăra Bitcoin, Ethereum sau alte criptomonede, majoritatea persoanelor se blochează.

Fiind încă o zonă relativ nouă, este dificil să alegi cea mai bună modalitate de a cumpăra criptomoneda preferată ușor și fără griji că ai putea fi țepuit.

În articolul de astăzi ne vom axa pe cumpărarea de criptomonede (BTC, ETH, XRP și toate celelalte) direct cu cardul și in sîgurantă.

Această metodă este de departe cea mai ușoară și rapidă fiindcă transferurile se fac instant, neexistând riscurile ca o creștere de preț să afecteze cantitatea cumpărată – cum este în cazul cumpărării prin transfer bancar sau alte metode.

Ce platformă recomand eu pentru a face asta? Cex.io este cea mai binecunoscută, de încredere și are cele mai bune rate pentru cumpărăturile direct cu cardul, oferind si alte metode.

Eu personal folosesc CEX încă din 2017 şi de atunci până acum nu am avut niciun fel de problemă – transferurile rapide, preţurile bune şi securitatea maximă. De aceea îi şi recomand în acest articol.

Platforma permite acum tranzactii direct din contul bancar, devenind cea mai bună opţiune în momentul de faţă oferind cele mai multe modalităţi de plată. Practic, este locul de unde poţi cumpăra Bitcoin în siguranţă, cum vrei, când vrei, rapid.

Dar mie mi se pare cel mai ușor să cumperi criptomonede cu cardul – fără bătăi de cap. Totul devine chiar mai avantajos dacă aveți card în USD sau EUR (fiindcă nu se mai fac conversii din/în lei), dar și în cazul în care aveți doar card în lei, funcționează perfect.

Mai există multe altele apărute odată cu creșterea în popularitate a criptomonedelor, dar eu recomand ce am folosit dintotdeauna – o companie serioasă cu șanse minime de a lua-o pe urmă FTX-ului de exemplu, pe care alți “influenceri” l-au promovat și cu toții știm ce s-a întâmplat…

Cel mai ușor este să mergi pe mâna celor de la Cex.io, una dintre cele mai populare și binecunoscute platforme de trading unde poți cumpăra BTC, ETH sau alte criptomonede.

Cum să cumperi criptomonede direct cu cardul pe Cex.io

În primul rând, va trebui să vă creați un cont gratuit pe pagina lor oficială aici.

Apoi va trebui să treceți prin procesul de verificare a identității. Chiar dacă este uşor enervant acest lucru, este ceva ce orice instituţie financiară serioasă trebuie să facă. Oferă un plus de siguranţă şi mai multă încredere.

Iar procesul în sine este extrem de simplu. Sunt 4 tipuri de verificare – fiecare ceva mai avansată decât cealaltă, dar pentru majoritatea persoanelor primele două sunt arhisuficiente. Eu doar pe ele le-am activat.

verificarea identitatii cex io

Pentru verificare, va trebui să treceți prin câțiva pași, cum ar fi trimiterea pozelor cu actul de identitate, o factură de utilități pentru dovedirea rezidenței etc. Şi o poză cu Dvs ţinând actul de identitate în mână.

Extrem de rapid şi uşor, oferind posibilitatea de depozita şi retrage până la $10,000 pe zi şi de a face transferuri bancare sau cu cardul.

Verificarea contului se face foarte rapid. După ce contul este verificat și aprobat, puteți să faceți primul depozit (în EUR sau USD) pentru a cumpăra criptomonede de pe Cex.io.

Pur și simplu logați-vă, apăsați pe butonul verde “Deposit” și veți ajunge la următorul ecran, unde aveţi toate opţiunile disponibile pentru a depune bani:

cex io modalitati de plata

De aici puteți selecta metoda de plată. Vrem să plătim cu cardul, care este prima optiune selectata.

Apoi doar trebuie să introduceți suma pe care vreți să o investiți în monede (poate fi 10 dolari sau euro, pot fi 1,000 sau mai mult) și banii vă sunt retrași instant de pe card.

Partea cea mai frumoasă la Cex.io este că transferul banilor în Bitcoin, Ether, sau monedele pe care ei le oferă nu se face la depozitarea banilor.

Ea se face instant, în momentul în care te hotărăști să cumperi, până atunci banii fiind ținuți în contul lor.

Asta este extrem de important pentru că prețul BTC și al celorlalte monede se schimbă la fiecare câteva secunde şi ai astfel libertatea să cumperi exact când doreşti, ştiind exact preţul şi ce cantitate de monede vei primi.

cex Io ecran de cumparare

Astfel, poți depune banii într-o zi și aștepta cursul cel mai bun. Majoritatea exchange-urilor îți fac schimbul în momentul când le intră banii și fiindcă acesta nu este instant, poți pierde niște Bitcoin dacă prețul acestuia crește între timp.

Cu Cex.io cumperi exact la prețul afișat, exact cantitatea afișată, în momentul tranzacției.

Și mai bine, poți să îți retragi instant, oricând, banii înapoi pe card, direct și fără intermediari. Un mare bonus, din nou!

În momentul de față, pe Cex.io poți cumpăra 90 de criptomonede direct cu banii traditionali – aici fiind practic incluse toate monedele mari (BTC, ETH, XRP, ADA, SOL, META, MATIC etc) dar şi multe altcoins mai mici, dar mai de încredere.

cex io cumpara criptomonede

Asta este tot! În momentul apăsării butonului “Buy” (cumpără), tranzacţia se face automat şi monedele cumpărate intră instant în cont.

Vânzarea lor se face la fel de uşor – din panoul “Trade” unde, la fel, plata se face instant dacă preţul cerut este egal sau sub cel al pieţei. Partea bună este că se poate seta un preţ la care să vindeţi orice ar fi, pentru a nu rata ocazia.

De exemplu, dacă veţi cumpăra BTC cu $45,000, puteţi imediat să puneţi un ordin de vânzare la $50,000 şi acesta va fi completat imediat ce preţul unui BTC ajunge la această valoare. Dar aici depinde de voi cum vreţi să abordaţi situaţia (eu fiind mai de acord cu ideea de “cumpără şi ţine pe termen lung”).

Important!

De curând, Cex a introdus şi posibilitatea de a câştiga criptomonede pe baza celor deţinute.

Dacă pur şi simplu cumpăraţi o monedă inclusă în programul lor, puteţi câştiga până la 14% din acea monedă – cu acces imediat atât la câştiguri, cât şi la moneda deţinută.

Eu personal am la staking la ei ADA (doar 2.6% pe an) şi MATIC (10% pe an). Mai poţi primi 10% la Polkadot, 5% la SOL sau 5% la Tezos. ATENȚIE! Aceste rate pot varia de la lună la lună, luați-le doar ca exemplu.

O metodă excelentă de a face bani, în special în perioada aceasta când preţurile sunt scăzute – deci monedele uşor de cumpărat, iar potenţialul uriaş în caz că preţurile acestea vor creşte la valorile maxime din trecut.

Practic, astfel cumpăraţi monede, numărul acestora creşte şi automat câştigaţi mult mai mult decât prin simpla apreciere a preţului.

Click aici pentru a vizita Cex.io

Concluzie

Cam acesta ar fi ghidul meu rapid pentru cei care vor să cumpere Bitcoin direct cu cardul. Dacă aveţi întrebări sau nelămuriri, lăsaţi un comentariu mai jos şi voi răspunde cât se poate de repede.

Previous

De câți bani ai nevoie pentru a atinge independența financiară în România?

Merită să investim în criptomonede în 2023?

Next

Leave a Comment