Avocado este pentru mine o sursă sănătoasă de grăsimi, plus numeroşi alţi nutrienţi. Ca să nu mai zicem că, de fapt, îmi place tare mult gustul.
Trebuie să recunosc că în 90% din cazuri, consum avocado sub formă de guacamole – o reţetă personalizată, extrem de rapidă şi delicioasă, deşi puţin diferită de reţeta clasică de guacamole.
De obicei mi-o prepar dimineaţa, pentru micul dejun şi chiar dacă mulţi s-ar uita ciudat la mine auzind că rad astfel un avocado întreg, mie chiar nu mi se pare mult.
Iată aşadar reţeta mea pentru un guacamole rapid şi delicios. Începem cu ingredientele:
– un avocado copt (cel clasic, verde, trebuie sa fie moale când îl apăsăm)
– un căţel mărişor de usturoi
– un strop de sare (cât iei între degete)
– două linguriţe de ketchup
Curăţăm rapid avocado-ul de coajă: eu folosesc metoda asta de când am găsit-o, mi se pare extrem de uşoară, il amestecăm cu usturoiul tăiat bucăţele mici şi sarea.
Folosesc apoi un blender de mână pentru a transforma totul în pastă şi la sfârşit adaug ketchup-ul şi amestec bine. Se serveşte rapid pe pâine prăjită – sau cum vreţi voi.
Am ales varianta aceasta, diferită de reţetele clasice de guacamole, din două motive: în primul rând, în mod normal, se folosesc roşii, nu ketchup. Dar eu am un ketchup favorit (de la Heinz) căruia îi ador gustul.
Roşiile în general nu mai au aromă şi decât să risc să o dau în bară, apelez la sticla care are mereu acelaşi gust. Din comoditate mai mult nu adaug ceapă şi gustul îmi place extrem de mult.
De obicei, mănânc guacamole-ul întins pe pâine prăjită fiindcă este cel mai comod. Dar uneori mai facem înainte de un film şi îl mâncăm cu nachos simpli (cu sare). Băieţelul meu îl preferă aşa, deci de reţinut în caz că nu are succes la cei mici.
Rapid şi delicios. Poftă bună!
eu mai pun suc de rosii (productie proprie) sau iau conserva de toate in suc de rosii si ii pun o tomata din aia despielitata.
Da, probabil cu rosiile din conserva se elimina riscul rosiei tari si fara gust. Si sucul de rosii facut in casa sigur bate orice ketchup…daca-l ai :)
eu sunt zgarcita, ti-am zis, asa ca profit si de toamna sa fac conserve, dar si cand nu am ( cum sunt din februarie incoace) cumpar conserve de tomate mari si ieftine. Cele mai bune afaceri au fost la conserva de rosii in suc, rosii despielitate, cutii de 2kg – cu 2-3 legume din casa (morcov pastarnac telina) a iesit o supa crema de rosii magnifica, plus cateva rosii le-am bagat la guacamole – si uite asa cu nici 3 euro am acoperit mesele unei zile pt toata famelia.
eu mai nou folosesc pasta de avocado pe post de maioneza pentru burgerii de casa si in salata de radacinoase; guacamole +sare+lamaie+mustar+ou un deliciu si pe deasupra mai e si sanatos
Eu am gasit o “maioneza” de caju cu conopida care imi place mult si e foarte light. Dar voi incerca pasta de avocado ca dressing pentru salata.