Obiceiurile oamenilor bogati: sa fie ele cheia succesului?

| |

Pana recent, nu aveam nicio idee ca exista persoane care studiaza stilul de viata si obiceiurile oamenilor bogati, dar se pare ca exista si aceasta preocupare, una care are niste rezultate foarte interesante.

Se pare ca oamenii bogati au obiceiuri pe care majoritatea nu le avem si s-ar putea ca tocmai aceste lucruri aparent neimportatnte sa ii ajute sa fie peste medie cand vine vorba de venituri. Voi aveti obiceiurile celor bogati? Haideti sa vedem mai jos!

Analistul financiar Tom Corley a studiat timp de 5 ani peste 350 de persoane din America, incadrate in doua categorii: bogati (castiguri de 160,000 de dolari pe ani si active in valoare de 3.2 milioane de dolari) si saraci (castiguri sub 30,000 de dolari pe ani si active sub 5,000).

Astfel, el a descoperit ca bogatii au obiceiuri complet diferite de cele ale saracilor: va prezint mai jos descoperirile sale referitoare la obceiurile oamenilor bogati:

1. Se trezesc foarte devreme

Mai exact, 44% dintre ei se trezesc cu trei ore inainte de inceperea programului (cum majoritatea lucrau de la 9 la 17, rezulta ca se trezesc la ora 6 dimineata).

[quads id=3]

Petrec aceste trei ore citind materiale educationale, de self-improvement si reusesc sa faca si niste exercitii de inviorare (sau chiar o sedinta la sala de forta sau jogging).

2. Au liste de activitati

Nu doar ca au aceste liste cu lucruri pe care trebuie sa le faca zilnic, dar majoritatea reusesc sa bifeze cel putin 70% din lista zilnica la finalul programului.

Dar listele lor nu se rezuma la planuri pe termen scurt: 70% dintre ei au liste cu planuri pe termen lung, cu obiective clare si realiste.

3. Pauze scurte

Se pare ca ei sunt departe de ideea romaneasca de “pauze lungi si dese – cheia marilor succese”. 55% dintre cei bogati iau pauze scurte, iar pauza de masa o folosesc sa stabileasca noi contacte si sa lucreze in plus.

4. Sunt atenti la dieta

Bazandu-se pe ideea ca persoanele sanatoase sunt persoane bogate, au mare grija la ce mananca si cate calorii consuma. Beau foarte putin alcool, iar junk food-ul nu depaseste 300 de calorii pe zi.

[quads id=4]

5. Nu barfesc

Doar 6% dintre cei bogati barfesc, conform studiului, spre deosebire de 79% dintre cei saraci. Un lucru care mie mi se pare extrem de interesant!

6. Timp limitat pe internet

Aici este vorba de activitati care te distrag de la ce ai de facut, gen pierdut timpul pe Facebook sau alte site-uri care iti mananca timpul.

Si dupa ce termina programul, cei bogati raman activi, spre deosebire de cei saraci care se “relaxeaza” pe internet.

Niste descoperiri tare interesante, as zice, desi e clar ca nu doar bifarea lor rezulta in transformarea unei persoane, peste noapte, intr-un multimilionar in dolari.

Dar arata ca mentalitatea este extrem de importanta in domeniul finantelor personale si, dupa parerea mea, dovedeste ca cei care sunt cu adevarat concentrati pe atingerea scopurilor lor, stiu care sunt acestea si incearca sa le atinga lasand lucrurile care ii pot distrage in urma (cum ar fi barfa si pierdutul timpului pe internet), sunt cei care au cele mai mari sanse de reusita.

Rareori se poate ajunge departe fara un plan clar, fara dedicatie si fara munca.

Previous

Purtatul bebelusului: sase reguli pentru a o face corect

Cum calculezi valoarea unui blog daca vrei sa-l vinzi sau sa cumperi

Next

Leave a Comment