Impresii despre Yobit – un mic exchange pentru criptomonede, pe care eu îl folosesc

| |

Ţin minte că atunci când am intrat în lumea criptomonedelor, mi-am făcut cont pe toate exchange-urile posibile. La multe am renunţat, fie fiindcă mi s-au părut greoaie, fie pentru că procesul de aprobare era extrem de lent sau mult prea meticulos, dar cu Yobit am avut mare noroc.

Yobit este un exchange rusesc, un exchange care oferă nişte opţiuni extrem de interesante, imclusiv oportunităţi de a câştiga diverse criptomonede pe gratis. Este un exchange micuţ care în momentul de faţă are tranzacţii zilnice de aproximativ 42 milioane dolari – dar nici prea mic pentru a sufla vântul pe acolo.

Tranzactii zilnice pe Yobit, via CoinMarketCap

Eu, cel puţin, l-am folosit cu mare succes şi sunt gata să îl recomand, deşi sunt altele mult mai mari şi mai populare disponibile. Dar sunt câteva lucruri care mă fac mereu şi mereu să mă întorc la Yobit.

Ce-mi place la exchange-ul Yobit.net

În primul rând, acesta a fost unul dintre primele exchange-uri care mi-a activat contul, dacă nu chiar primul. Totul a mers extrem de repede, lucru îmbucurător oricând.

În al doilea rând, Yobit oferă opţinuea de a cumpăra criptomonede folosind diverse combinaţii. De exemplu, poţi cumpăra cu Bitcoin, ETH, Waves dar şi… Doge. De asemenea, poţi cumpăra cu monedă tradiţională, acceptând USD şi RUR (ruble ruseşti).

Interfata este prietenoasa si extrem de usor de folosit

În al treilea rând, aici există nişte criptomonede unice pe piaţă, monede ce oferă traderilor – în special celor mai răbdători – opţiuni aproape garantate de profit.

De exemplu, Yobit este creatorul monedei YOVI, numită şi “rise only market” sau moneda al cărei preţ creşte în continuu. Bidurile pentru această monedă nu pot fi decât mai mari decât preţul precedent, garantând profituri cumpărătorilor:

Evolutia mereu ascendenta a YOVI si regulile de trading

Este o monedă extrem de interesantă pe care eu am cumpărat-o chiar de la început şi care într-adevăr mi-a adus câştiguri frumuşele în Bitcoin. Este o monedă care se mişcă relativ încet şi există nişte limitări când vine vorba de cumpărare şi vânzare, dar per total este o monedă tare interesantă al cărei preţ poate doar să urce.

De asemenea, Yobit a lansat recent pe piaţă o monedă care vine ca un fork din Bitcoin – Bitcoin Liza. LIZA nu pare moneda revoluţionară de care are nevoie omenirea, dar este o monedă care îţi oferă extrem de mari câştiguri dacă o investeşti în platforma Yobit.net.

Cei care cumpără LIZA au opţiunea să folosească moneda oarecum ca proof of stake şi să o investească pentru profituri garantate de 10% pe zi. Este incredibil, dar fondurile sunt garantate de Yobit (până când acestea se epuizează), deci este şi genul de monedă în care merită să investeşti devreme pentru a câştiga cât mai mult.

E un mic deranj aici: pentru a primi cei 10% în fiecare zi, trebuie să joci pe Yobit un joc de zaruri, de cinci ori, cu respectiva monedă. Poţi folosi un bet minim (eu aleg mereu 0.1 LIZA) şi ieşi oricum în câştig.

Eu am cumpărat de test nişte monede LIZA şi pot confirma că fondurile se adună zi de zi (şi am şi uitat să le colectez jucând jocul cu zaruri vreo câteva zile):

Incet, incet, se aduna mult 🙂

Per total, un exhange tare interesant cu oferte variate, perfect pentru cei care vor să facă trading cu monede mai puţin cunoscute.

Dezavantaje Yobit

Din câte am văzut eu, pe acest exchange ajung şi foarte multe monede de slabă calitate, monede care nu mai au nicio valoare după câteva luni. Astfel, există posibilitatea ca traderii – mai ales cei începători care nu se documentează – să cadă în capcană şi să investească în nişte monede inutile.

De exemplu, în momentul de faţă, platforma are peste 480 de monede listate care se pot cumpăra şi vinde, dar o foarte mare parte sunt ceea ce putem considera monede “moarte”: monede cu un trade volume zilnic foarte mic.

Astfel, avem 225 de monede care înregistrează tranzacţii totale zilnice sub $100, dintre care 92 au volum sub $10 pe zi.

Dar tot rămân sute de opţiuni bune pentru traderi, inclusiv monedele lor inovatoare care oferă profituri potenţial mare pe termen mediu sau lung.

Plăţi, depuneri, comisioane

Yobit oferă o sumedenie de modalităţi de a depune bani sau a-i retrage, inclusiv pe card. Totusi, comisioanele pentru retragerile pe card sunt foarte mari: $6 plus 5% din suma tranzacţionată, deci nu prea merită. În schimb, depunerile sunt gratuite, deci sună foarte bine!

Mai jos aveţi o listă cu comisioanele şi sistemele de plată acceptate pentru transferurile în monedă tradiţională:

Eu personal nu i-am folosit pentru a depozita sau retrage monedă fiat. Pentru asta, folosesc recomandările din acest articol.

Dar am depus şi retras diverse criptomonede din şi în wallet-urile lor fară absolut nicio problemă.

Concluzie

Yobit este un exchange mic cu destul de multe potenţiale capcane pentru cei care sunt noi în lumea criptomonedelor, dar nimic ce nu poate fi evitat dacă se face puţin research. Practic, monedele proaste listate nu sunt problema Yobit, ci a creatorilor, deci nu putem să acuzăm platforma în niciun fel.

Ba din contră, mie platforma îmi place extrem de mult şi chiar îmi pare rău că nu sunt mai mulţi utilizatori acolo să fie activitate frumoasă şi potenţiale câştiguri uriaşe.

Dacă vreţi să aruncaţi un ochi, puteţi să vă faceţi un cont aici. Eu nu am avut nicio problemă cu ei vreodată, ba chiar am reuşit să fac nişte profituri foarte frumoase când aveam timp să stau mereu cu ochii pe platformă să cumpăr şi să vând monedele alea dubioase la momentul potrivit.

Previous

Cele mai bune criptomonede ieftine în care investesc în 2018

Merită să investesc într-un ICO (Initial Coin Offering)?

Next

6 thoughts on “Impresii despre Yobit – un mic exchange pentru criptomonede, pe care eu îl folosesc”

 1. Salut!
  Am citit f. multe review-uri negative despre acest exchange , multi spun ca ar fi scam, asta datorita incidentelor la retrageri: sume ce nu mai ajung in portmoneu, lipsa raspunsurilor la tichetele de incident deschise, urmate in unele cazuri de imposibilitatea reaccesarii contului pe Yobit. Zicei ca ai experimentat retrageri, ai avut dificultati? care este timpul in care ti-au fost finalizate retragerile? As vrea sa investesc in acest exchange si pe langa bani (nu prea multi) asta va presupune si timp. Si sincer nu as vrea sa pierd de nici unele. Multumesc,

  Reply
  • Eu nu am avut probleme cu retragerile, dar am facut depuneri si retrageri doar de BTC, nu si alte monede. Retragerile au durat, de obicei, cum durau prin orice alta parte, niciodata mai mult de cateva ore. Am facut trading acolo intens cu foarte multe tipuri de monede si nu am avut nicio probelma. Momentan investesc in LIZA acolo si totul merge struna.

   Este insa, asa cum am zis, un exchange care necesita timp si experienta. Sunt foarte multe monede anonime acolo care apar si mor aproape instantaneu, deci se pot pierde bani daca nu este experienta. La fel, se pot castiga daca exista experienta si timp, iar eu pe cel din urma nu l-am mai avut in ultimul timp. Dar pentru cateva feature-uri (YOVI, Investbox), eu zic ca merita incercat.

   Reply
 2. am si eu un cont pe yobit, n-am intrat de mult- iar acum nu mai pot intra- nu-mi mai recunoaste codul google, am ridicat un tichet de 3 zile dar niciun raspuns! ai vreo idee cum sa procedez?

  Reply
  • Prin codul google te referi la F2A authentification? Daca da, acesta se schimba mereu si trebuie gasit de fiecare data in aplicatia de pe telefon.

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.