Iată o aplicație perfectă pentru gestionarea finanțelor personale (gratuit)

| |

Trebuie să recunosc că, deși sunt în preajma unui calculator, tabletă sau smartphone aproape toată ziua, sunt (sau, mai corect, eram până de curând) foarte old school când vine vorba despre finanțele personale și gestionarea acestora: am un caiet dedicat unde notez în fiecare zi cheltuielile, trag linie la finalul lunii și fac totalul, iar anual adun totul pentru numerele finale.

Merge fără probleme și așa, dar am ajuns întâmplător peste o aplicație de mobil (disponibilă și pe computer, în browserul de internet) care îți permite să-ți gestionezi finanțele mult mai ușor și vine cu câteva bunătăți în plus, “bunătăți” pe care clasica foaie din agendă nu le oferă.

Aplicația despre care vorbesc se numește CashControl și este disponibilă în limba română aici. Are variante atât plătite cât și gratuită, iar cea gratuită este suficientă pentru nevoile-mi personale și sunt convins că la fel va fi în majoritatea cazurilor.

De ce mi se pare mai bună această aplicație/website decât clasica hârtie? Pentru că are niște opțiuni foarte tari, este ușor de utilizat și, în cele din urmă, te ajută să economisești timp.

Vine deja cu categorii de cheltuieli prestabilite, pe care le poți modifica sau șterge în funcție de cum știi că ai tu cheltuielile (eu păstrez relativ puține categorii pentru a simplifica totul).

Poți adăuga notițe la fiecare cheltuială, deci poți nota pe ce ai dat banii (lucru pe care eu nu îl fac pe foaie și căruia îi simt lipsa uneori), poți seta cheltuieli recurente (gen facturi la telefon, abonament TV și tot așa pentru a nu trebui să le adaugi manual de fiecare dată), iar totul este reprezentat grafic frumos, arătându-ți cât ai consumat din buget și cât mai ai disponibil.

[quads id=3]

Niște briz-briz-uri, e drept, dar unele extrem de utile.

M-am jucat puțin cu aplicația ieri și mi s-a părut extrem de utilă, așa că v-o recomand și vouă! Un avantaj al acestui program (nu știu, sincer, cum să-l numesc exact), este că vine și cu aplicații pentru telefonul mobil, așa că puteți avea mereu la voi aplicația pentru actualizarea bugetului.

cashcontrol 01
Ai reprezentari grafice cu cat consumi in fiecare categorie, iti poti adauga venituri… foarte interesant pentru o privire de ansamblu corecta.

Personal, cred ca merită o astfel de aplicație pentru că simplifică totul și, cel mai important, oferă o imagine de ansamblu cheltuieli/venituri rapidă (în cazul meu, trebuia mereu sa pun mâna pe calculator ca să văd cum stau).

Mai încercasem câteva aplicații similare, dar nu îmi plăcuseră prea mult, fiindcă erau targetate pe piața americană, cu multe opțiuni de care eu nu aveam nevoie. Dar această variantă, românească, mi se pare exact ce îmi trebuia.

Voi folosiți astfel de aplicații pentru monitorizarea finanțelor sau mergeți tot pe mâna foii + pix sau fișierului in Excel?

Previous

20 de lucruri legate de finanțele personale pe care toată lumea ar trebui să le facă

Știai că scorțișoara pe care o mâncăm noi este toxică?

Next

6 thoughts on “Iată o aplicație perfectă pentru gestionarea finanțelor personale (gratuit)”

 1. Eu am ramas la excel, unde am un draft ce il fac copy paste, modific daca ceva s-a modificat si totalurile se recalculeaza automat.
  Ce mi se pare super sunt culorile si graficul.
  Acum o sa imi iau … telefon :))) ca pe asta vechi de 5 ani nu am net.

  Reply
 2. Eu sunt apicultor,nu procesator ca Mos Costache. Eu produc mierea in stup, iar Mos Costache o produce in borcan. In anul 2015, am produs 1 Kg. miere cu 18,30 lei, cheltueli,(far a socoti munca) mai pun borcanul si eticheta,plus taxe,piata,certificate,analize,etc.si o vand in medie cu 25 lei/Kg. ca sa recuperez o parte din banii cheltuiti.Este una sa prezinti un certficat de analiza a unui borcan de miere naturala pe care o cumpara de la un apicultor cu maxim 10 lei/Kg.si apoi sa vinzi miere ieftina cu 8 lei /Kg. Dupa cum se stie, apicultura si sericicultura(vermele de matase) fc parte de ZOOTEHNIE Poate va puneti intrebarea. Ce treaba are albina cu vaca? Are. Amandoua trebuiesc furajate. Dar albina nu se furajeaza cu paie si coceni, albina se furajeaza cu zaharoza si fructoza, ce se obtine prin invertirea zaharului.Daca afara ploua si nu pot scoate vaca la pascut,o hranesc cu nutreturi din pod, ca altfel moare! Asa se intampla si cu albina,cand nu poate sa iasa din stup din cauza vremii,ea trebuie furajata.Dar sa nu uitam ca zaharul face rau atat omului cat si albinei.O albina traieste in timpul verii pana la 45 zile,prin hranire cu zahar ii scurtez viata la 25-30 zile.Cand mierea se produce in borcan,toata lumea este multumita: Cumparatorul da un pret mic, Procesatorul castiga, iar Apicultorul pierde la pretul ;mierii de albine; la cantitatea de albina,plus altele.

  Reply
 3. Eu am tot incercat aplicatii dar gratis nu prea am gasit nimic care sa fie ok. La variantele gratis in mod normal vei da un click pe minut pentru a selecta faptul ca nu doresti aplicatia pro. O sa incer si cashcontrol, as vrea sa cumpar si o versiune pro dar nu inainte de a o testa macar 1-2 saptamani, multe aplicatii mi se par contraintuitive si nu as vrea sa achit ceva ce nu pot sa folosesc.

  Reply
  • Aceasta este diferita, chiar nu m-a deranjat cu pop-upuri, reclame sau alte prostii. E doar o diferenta intre lucrurile pe care le ai la dispozitie in varianta gratis, dar m-am descurcat fara probleme cu ele.

   Reply

Leave a Comment