Haideți să îl ajutăm pe Cristi să scape de o boală cumplită!

| |

În dimineața aceasta am auzit despre Cristi, un băiețel de opt ani care are mari probleme de sănătate și care are nevoie de noi – de noi toți pentru o șansă la o viață normală. Și sunt sigur că împreună vom reuși, așa că vă scriu și vouă aici.

Articolul acesta s-ar putea să nu fie prea coerent pentru că îl scriu cu lacrimi în ochi. Nu îl cunosc personal pe Cristi, dar citindu-i povestea aici, pe blogul Mihaelei, un blog pe care îl citesc regulat, am rămas impresionat. Poate se activează anumite gene atunci când ești părinte, poate pur și simplu este o reacție normală atunci când afli de un copil nevinovat că are asemenea probleme… nici nu contează. Important este că putem și trebuie să ajutăm.

Dacă nu vreți să citiți întreaga poveste pe blogul de mai sus, iată rezumatul: în urmă cu două săptămâni, Cristi a fost dus la spital pentru niște investigații fiindcă îi apăreau niște vânătai suspecte și inexplicabile pe picioare. Rezultatele au fost descurajante, inițial băiețelul fiind suspectat de leucemie. Deși nu acesta a rămas diagnosticul final, rezultatul a fost tot unul extrem de grav și ceva foarte rar întâlnit: sindromul miodisplazic, aplazie mădulară. Cu alte cuvinte, măduva lui Cristi nu își îndeplinește rolul de producere a celuleor sanguine, unele porțiuni nefuncționând deloc, altele funcționând doar la 10% din capacitate, altele mai mult. Per total, este foarte rău.

Dar există speranță pentru Cristi! Salvarea sa ar putea veni în primul rând de la surioara sa mai mică: dacă aceasta este compatibilă cu frățiorul ei, i se va face un transplant de măduvă. Chiar dacă fetița nu este compatibilă, Cristi va ține un tratament care are rolul de a-i face măduva să-și reia funcția.

Însă toate aceste lucruri nu pot fi făcute în România. Și costă extrem de mult: Cristian este acum la o clinică din Germania, iar costurile inițiale sunt de 20,000 de euro. În funcție de rezultate și de metoda de tratament corespunzătoare, acestea pot ajunge la 130,000 de euro. O sumă uriașă cam pentru orice familie din țara asta, probabil pentru orice persoană din lume. Dar o sumă de care depinde o viață, o sumă pe care trebuie să o strângem împreună!

Mi-au dat lacrimile când am citit despre colegii lui Cristi care s-au strâns în parc să își vândă jucăriile pentru a strânge bani pentru prietenul lor. Oamenii s-au mobilizat pe Facebook, lucrurile au inceput să se miște. Și TU poți ajuta. Iată cum:

Trimite SMS la 8828 cu textul CRISTI, prin care vei dona 2 Euro

Poți dona direct în conturile bancare următoare

Tasinschi Sergiu – Banca Transilvania
EURO: RO70BTRLEURCRT0092752001
LEI: RO87BTRL04401201927520XX

În final, spune-le tuturor cunoscuților și necunoscuților despre problema lui Cristi și despre faptul că fiecare poate ajuta un copilaș să se facă bine și să se bucure de viață. Suntem 19 milioane de Români în țara asta. Dacă doar 65,000 dintre noi donează 2 euro, acoperim costurile maxime pentru tratament. Hai să o facem – dati share la acest articol sau la articolul Mihaelei pentru a afla toata lumea!

Previous

Scandalul mierii de la Lidl – cum stă, de fapt, totul?

Câștigă un an de cărți gratis de la Libris

Next

4 thoughts on “Haideți să îl ajutăm pe Cristi să scape de o boală cumplită!”

  1. Uite ca si eu citesc cu lacrimi in ochi. Pentru Cristian, a n-a oara in trei saptamani, dar azi si pentru reactia mai mult decat sperata a oamenilor ce ne inconjoara. Multumesc din adansul sufletului, Calin! Sunt de acord ca se activeaza anumite gene cand esti parinte, dar asa cum ai zis si tu fiind vorba de un copil, oamenii empatizeaza si actioneaza. Foarte mult mi-s placut cum ai scris! Multumesc!

    Reply
    • Toate bune, multumesc pentru intrebare. Incerc sa gasesc timp pentru a scrie aici, am niste idei puse pe hartie… mai trebuie sa gasesc timp pentru asta 🙂

      Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Privacy Preference Center

Advertising

Diverse cookies folosite pentru personalizarea reclamelor de pe acest site, in functie de interesele personale.

AID,_drt_,id,IDE,DSID, FLC, TAID

Analytics

Aceste cookies sunt folosite pentru a tine o evidenta a traficului pe site (numarul de vizitatori unici si paginile vizitate), categoriile de persoane care ne viziteaza si locatia acestora. Uneori, aceste date sunt oferite partenerilor nostri in scopuri de publicitate, dar nu vom oferi decat informatii generice (numar de vizitatori, tara/orasul din care se viziteaza si nicidecum IP-uri sau alte date personale, inclusiv preferintele Dvs).

__ga,__utma,__utmb,__utmc,__utmt,__utmv,__utmz