Comandă Poteca Verde: în sfârșit, am de unde cumpăra super mezeluri!

| |

Ultimele două ierni m-au găsit în bucătărie, tocând cărnuri, suflând în mațe și pregătind cârnați de casă. Nu mă plâng, rezultatul a fost cel puțin satisfăcător (asta ca să nu mă laud), dar mereu lipsea ceva cârnaților mei: afumătura. Fiindcă nu mâncăm mult, nu producem mult, nu putem apela la nimeni să ne afume și nouă 2-3 kilograme de cârnați. Serios, se uită lumea la tine ca și când ai fi de pe altă planetă: “Cum să faci doar 3kg de cârnați?” Ei bine, nu mănânc mai mult!

Anul acesta m-am hotărât să nu mai trec prin dezastrul din bucătărie și să îmi împlinesc visul de a avea super cârnați afumați, făcuți ca la mama lor. Aveam planul bine stabilit: urma să cumpăr de la un târg de iarnă cât să mă țină pân’ la primăvară. Problema a fost că, deși am trecut prin multe tipuri de cârnați de casă veniți de prin diferite zone ale țării, nu am găsit nimic bun. Surprinzător, dar adevărat.

Am ajuns, până la urmă, pe Poteca Verde. Este un magazin bio care oferă, printre multe altele, mezeluri preparate in special din carne de mangaliță, dar și carne proaspătă. Îi știam demult, îi aveam în bookmarks, dar nu îmi venea să comand fiindcă prețurile erau clar mai mari decât prin alte locuri – și, sincer, nu cred că mezelurile sau carnea au certificare bio (deși s-ar putea să ma înșel). Dar, neavând alte opțiuni, am făcut o comandă de test: doar niște cârnați, căci de la ei pornise totul.

Au la vânzare cârnați afumați de mangaliță care costă 62 de lei kilogramul. Destul de mult, cu siguranță, dacă este să comparăm cu prețul din magazine, dar fără bazaconiile aferente cârnaților și mezelurilor din supermarket. Partea cea mai bună: cârnații au fost excelenți! Minunați! Exact ceea ce voiam eu: gustul acela autentic de cârnați adevărați, afumați, făcuți în casă și făcuți bine.

Au trecut testul, așa că am făcut o nouă comandă la Poteca Verde. De data aceasta, ceva mai substanțială și cu produse în plus pentru testare.

comanda-poteca-verde

Ce vedeți în imaginea de sus sunt 3 kilograme de cârnați, un salam crud-uscat de mangaliță și un piept de pui rulat. Am mai cumpărat și o șuncă presată de porc, pe care am uitat, însă, să o trag în poză fiindcă o începusem deja.

Sunt absolut delicioase toate mezelurile cumpărate de aici. Gust autentic, gust adevărat, mezeluri cum se făceau odată (sau cum puteți face voi acasă dacă le aveți pe cele necesare). Șunca presată (care are ca ingrediente doar carne și sare), deși puțin prea grasă pentru dieta mea, a fost innebunitor de bună. Un gust care-ți aduce aminte de copilărie, de mâncare adevărată… un gust pe care nu l-am mai simțit de mult. A meritat toți banii!

Toate produsele au termen relativ scurt de valabilitate (tocmai pentru că nu au conservanți și alte nebunii), așa că cel mai probabil nu ar fi indicat să comandați cantități mult prea mari. Noi vom pune în congelator cârnații, deși îmi amintesc de cârnații afumați făcuți la țară – care par a fi identici cu cei comandați online – care țineau fără probleme mult timp. Dar parcă atunci când vezi eticheta cu “best before” nu-ți vine să depășești data.

Produsele au venit livrate frumos în ladă frigorifică, sunt livrate doar o dată pe săptămână (cred că sunt comandați direct de la producător), toate vidate frumos și delicioase.

Deși prețul poate fi considerat mare dacă îl comparăm cu ce găsim în magazine, gustul bate tot și, în plus, știi că mănânci carne adevărată fără alte prostioare. Eu am devenit instant fan al lor și cu siguranță voi mai încerca și alte produse de pe lista lor. Îi recomand sincer – aici este magazinul lor!

Previous

Sunt impresionat: brad pentru Crăciun, din fetru – arată excepțional!

Gătitul pentru o lună: opțiunea perfectă dacă stai prost cu timpul

Next

4 thoughts on “Comandă Poteca Verde: în sfârșit, am de unde cumpăra super mezeluri!”

    • Da, si eu sunt innebunit dupa slaninuta afumata, este in plan de comandat in viitor. Mezelurile lor par foarte calumea din punct de vedere al ingredientelor: sunca presata, de exemplu, are doar ceafa de porc si sare. Carnatii au doar carne, slanina si condimente. Nici noi nu mancam foarte de mezeluri, dar sunt comode pentru micul dejun 🙂

      Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.