Cele mai bune criptomonede ieftine în care investesc în 2021

| |

Lumea criptomonedelor incepe să dea semne de maturizare, deși volatilitatea încă este un termen pe care îl putem asocia cu Bitcoin & co. Cu toate acestea, sau poate tocmai din această cauză, există potențial pentru mari profituri pentru investiții în criptomonede ieftine. Dar şi riscurile sunt pe măsură.

Iar în articolul de astăzi vom vorbi exact despre asta: care sunt cele mai bune criptomonede ieftine în care investesc în 2021?

De remarcat și reținut două aspecte importante:

1. Mă refer aici doar la criptomonedele cu un preț scăzut de cumpărare – acestea sunt acum într-un loc destul de bun și se poate specula mult aici pe o potențială creștere spectaculoasă. Prin “ieftin” înțeleg monede care sunt în jur de $1 și mai jos în momentul scrierii acestui articol.

2. Acestea sunt monede în care eu investesc sau plănuiesc să investesc în 2021. Nu există nicio garanție că aceste monede vor înregistra creșteri spectaculoase sau că se vor prăbuși.

Riscurile sunt mari și sunteți singurii responsabili pentru deciziile pe care le luați când vine vorba de finanțele proprii. Eu personal am pierdut aproape toti banii investiti intr-un experiment similar din 2018.

De unde cumpăr aceste criptomonede ieftine?

Pentru mine, după ce am activate pe diverse exchange-uri de-a lungul anilor, cea mai bună opţiune este Cex.io.

Pe această platformă a fost introdusă o gamă largă de criptomonede, dar nu din seria de “shitcoins” cum sunt numite cele care oferă minimă seriozitate (ca majoritatea celor în care am investit eu iniţial în 2018 şi am pierdut mai tot).

Astfel, pe Cex sunt şi monede mai mici, dar promiţătoare. Exchange-ul în sine este unul de tradiţie în care am mare încredere (nu am avut niciodată probleme cu ei) şi unde poţi foarte rapid să transferi bani cu cardul, să retragi instant monedă fiat şi să faci trading la preţuri bune şi comisioane decente.

cele mai bune monede ieftine

Am scris un review complet al platformei Cex.io aici, pe care recomand să îl citiţi în caz că nu sunteţi hotărâţi unde să începeţi.

Care sunt cele mai promiţătoare criptomonede ieftine anul acesta?

1. XLM (Stellar)

Eu am mai investit în XLM la începuturile monedei şi am ratat şansa unor profituri uriaşe. Dar consider că XLM încă mai are multe de spus şi nu exclud ca preţul să se dubleze, cel puţin.

Este o metodă veche, de încredere, care deja lucrează cu companii mari şi mici şi în care personal am mare încredere.

2. BAT

O altă monedă “veterană” de pe lista mea, BAT a avut deja o creştere spectaculoasă (şi o cădere similară, dar tot este peste preţul de acum câteva luni).

Moneda a urcat de la o medie de $0.2 la un maxim de $1.45 iar acum costă undeva la $0.7. Se ţine bine şi, deşi pare că ocazia a trecut, eu tot voi investi în BAT fiindcă sunt convins că va creşte substanţial în următorii ani.

3. DNT (district0x)

Dacă aş fi investit, fix acum un an, $100 în DNT, în momentul acesta aş avea $1,875. Bine-nţeles că nu am investit, dar nu voi mai face greşeala.

Au început să lucreze cu NFT-uri, care sunt pe val momentan şi, deşi preţul este mult mai mare decât era acum un an, sunt convins că va merge în sus în următorii câţiva ani.

4. HOT (Holo)

Probabil cea mai riscantă monedă de pe această listă, HOT vine şi cu şansele cele mai mari de profituri exorbitante. Preţul curent este undeva la $0.008, dar a avut un maxim de aproape $0.03. Şi sunt convins că o poate face din nou.

Încă la început de drum, nu a avut realizări importante până acum – dar asta nu este neapărat un lucru rău. Dacă reuşesc să stabilească relaţii cu cel puţin un jucător major, preţul acestei monede poate exploda.

5. OCEAN

În cele din urmă, o parte dintre investiţiile mele speculative în criptomonede vor merge în Ocean. Să sperăm că n-o să se scufunde de tot…

Nu cred asta, însă, fiindcă OCEAN se bazează pe una dintre cele mai valoroase bunuri în momentul de faţă: date.

Toate aceste monede pot fi cumpărate pe platforma Cex.io, cea pe care eu o folosesc din 2017.

De ce să cumpăr criptomonede ieftine?

Pare oarecum logic (deși niciodată garantat) că o monedă care costă 1 cent poate ajunge să coste 10 cenți, oferind câștiguri înzecite mai uşor decât poate o monedă care costă $10,000 să ajungă la $100,000.

criptomonede ieftine

Monedele extrem de ieftine sunt, în multe cazuri, monede tinere, abia lansate pe piață, care încă nu au câștigat încrederea investitorilor. Au fost până acum cazuri de creșteri spectaculoase cu aceste monede care valorau extrem de puțin și acum valorează enorm.

Personal am investit în câteva monede care s-au dovedit extrem de profitabile. Din păcate, fiind încă nou în lumea criptomonedelor la acel moment, am vândut respectivele monede pentru prețuri mult sub ce aș fi putut primi dacă aș fi avut răbdare. Pot spune că m-aș fi îmbogățit dacă aș fi fost răbdător… dar nu a fost să fie.

Iată câteva exemple de monede pe care le-am urmărit personal, care au început cu prețuri infime și acum valorează de zeci sau sute de ori mai mult:

1. Ripple: Celebra monedă despre care am scris aici valora $0.20 când eu am cumpărat 900 de monede în august 2017. Prețul a ajuns la un maxim de $3, iar acum se învârte în jurul a $1.

2. Stellar Lumens: Am cumpărat 6,000 de monede în august 2017 la prețul de $0.01 pe monedă. Acum, o monedă costă $0.33 (din păcate le-am vândut cu mult înainte să ajungă la acest preţ).

3. Eos am cumpărat la prețul de 90 de cenți iar acum o singură monedă valorează în jur de $5 (dar a urcat până la $13). Ia ghiciţi cine a vândup pentru “mega profit” la $1.30 moneda? Da, eu!

…și exemplele pot continua.

Singura problemă este să identifici monedele care vor înregistra creșteri spectaculoase și să le cumperi, apoi să ai răbdare.

investitie in criptomonede ieftine

Eu în toate cazurile m-am grăbit și am vândut pentru profituri intre 15% – 200% și am făcut tare rău deși la momentul respectiv părea că fac super afaceri.

Pe de altă parte, ce-i în mână nu-i minciună: niciodată nu poți știi cu exactitate cum va arăta prețul unei monede peste 1 lună sau 1 an. Pentru că, la fel, am şi pierdut riscând cu aceste monede ieftine.

Deci, ce vreau eu să spun este că nimic nu e garantat. Se pot face mulţi bani, se pot face puţini bani sau se pot pierde bani. Că aşa e-n tenis…

Concluzie

Să investeşti în criptomonede ieftine (sau scumpe) în 2021 este la fel de riscant ca anul trecut sau acum cinci ani. Cu siguranţă cel mai bine ar fi fost să se investească în monedele de mai sus (sau cam orice monedă) anul trecut, nu acum… dar niciodată nu e prea târziu.

Eu personal îmi ţin majoritatea banilor în monedele principale (cam 70% am în BTC şi ETH), urmat de 20% în monede similare, stabile şi doar 10% din fonduri intră în aceste monede mici în care nu am investit mai mult de $150, cu excepţia XLM.

Aveţi în vedere că nimic nu este garantat şi orice se poate întâmpla cu orice sumă alegeţi să investiţi în criptomonede.

Şi, evident, sunteţi singurii responsabili pentru deciziile pe care le luaţi vis-a-vis de banii voştri. Eu doar exprim o părere şi prezint ce fac eu pentru mine. Fiecare e liber să facă ce vrea.

Dacă aveți alte monede ieftine în care aveți mare încredere, nu ezitați să ne spuneți despre ele mai jos!

Previous

Cum să cumperi criptomonede în România (Bitcoin, ETH etc)

Cat costa renovarea completa a unui apartament de 3 camere? (in 2021)

Next

2 thoughts on “Cele mai bune criptomonede ieftine în care investesc în 2021”

  1. Eu am investit anul asta LANC al doilea proiect romanesc de criptomonede.Abia este listat si sper sa fi o investitie buna pe termen lung.In rest bineinteles ca am cateva din toate.Acum sunt jos toate,dar cred ca va urma din nou un bum..Succes in investitii

    Reply

Leave a Comment