Cele mai bune criptomonede ieftine în care investesc în 2018

| |

Lumea criptomonedelor incepe să dea semne de maturizare, deși volatilitatea încă este un termen pe care îl putem asocia cu Bitcoin & co. Cu toate acestea, sau poate tocmai din această cauză, există potențial pentru mari profituri pentru investiții în criptomonede ieftine.

Iar în articolul de astăzi vom vorbi exact despre asta: care sunt cele mai bune criptomonede ieftine în care investesc în 2018?

De remarcat și reținut două aspecte importante:

1. Mă refer aici doar la criptomonedele cu un preț scăzut de cumpărare – acestea sunt acum într-un loc destul de bun și se poate specula mult aici pe o potențială creștere spectaculoasă. Prin “ieftin” înțeleg monede care sunt în jur de $1 și mai jos în momentul scrierii acestui articol.

2. Acestea sunt monede în care eu investesc sau plănuiesc să investesc în 2018. Nu există nicio garanție că aceste monede vor înregistra creșteri spectaculoase sau că se vor prăbuși. Riscurile sunt mari și sunteți singurii responsabili pentru deciziile pe care le luați când vine vorba de finanțele proprii.

De ce criptomonede ieftine?

Pare oarecum logic (deși niciodată garantat) că o monedă care costă 1 cent poate ajunge să coste 10 cenți, oferind câștiguri înzecite. Pe de altă parte, o monedă care deja este la $10,000 pare greu de crezut că va ajunge să valoreze $100,000 pentru a oferi același profit uriaș.

Monedele extrem de ieftine sunt, în multe cazuri, monede tinere, abia lansate pe piață, care încă nu au câștigat încrederea investitorilor. Au fost până acum cazuri de creșteri spectaculoase cu aceste monede care valorau extrem de puțin și acum valorează enorm.

Personal am investit în câteva monede care s-au dovedit extrem de profitabile. Din păcate, fiind încă nou în lumea criptomonedelor la acel moment, am vândut respectivele monede pentru prețuri mult sub ce aș fi putut primi dacă aș fi avut răbdare. Pot spune că m-aș fi îmbogățit dacă aș fi fost răbdător… dar nu a fost să fie.

Iată câteva exemple de monede pe care le-am urmărit personal, care au început cu prețuri infime și acum valorează de zeci sau sute de ori mai mult:

1. Ripple: Celebra monedă despre care am scris aici valora $0.20 când eu am cumpărat 900 de monede în august 2017. Prețul a ajuns la un maxim de $3, iar acum se învârte în jurul a $1.

2. Stellar Lumens: Am cumpărat 6,000 de monede în august 2017 la prețul de $0.01 pe monedă. Acum, o monedă costă $0.60

3. Eos am cumpărat la prețul de 90 de cenți iar acum o singură monedă valorează $13.

…și exemplele pot continua.

Singura problemă este să identifici monedele care vor înregistra creșteri spectaculoase și să le cumperi, apoi să ai răbdare. Eu în toate cazurile m-am grăbit și am vândut pentru profituri intre 15% – 200% și am făcut tare rău deși la momentul respectiv părea că fac super afaceri. Pe de altă parte, ce-i în mână nu-i minciună: niciodată nu poți știi cu exactitate cum va arăta prețul unei monede peste 1 lună sau 1 an.

Dar fix asta încerc eu să fac astăzi, cu o atenție deosebită acordată monedelor ieftine. Voi scrie un articol în care voi lista toate monedele în care am eu încredere pe 2018, dar până atunci haideți să vedem care cred eu ca sunt cele mai bune criptomonede ieftine de cumpărat anul acesta!

XRP: Ripple
Cred că această monedă nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este deja in top 5 ca și cotă de piață în lumea criptomonedelor și despre XRP s-a scris multi și bine. Nu mă aștept la creșteri spectaculoase, dar nu m-aș mira să coste în jur de $5 la sfârșitul anului.

XEM: NEM
O monedă cu o poveste de viață tare interesantă, NEM / XEM, a luat naștere pe un forum iar acum este una dintre cele mai promițătoare monede, cel puțin anul acesta. Oferind o platformă financiară rapidă, sigură și ieftină, NEM este deja în discuții cu bănci importante din lume, multe dintre ele din Japonia.

Dacă reușesc să și solidifice aceste parteneriate – mai ales cu băncile japoneze, unde criptonebunia e la cote maxime, mă aștept la creșteri spectaculoase acest an. Nu îmi place să fac estimări, dar consider că un preț la sfârșit de an în jurul a $5 poate fi considerat o estimare prudentă.

EMC2: Einsteinium
O monedă care se concentrează pe lumea științei și care poate fi baza unor descoperiri revoluționare dacă reușește să fie adoptată. Moneda în sine există de mult și crește constant, ajungând deja la maxime istorice de $2.60 pentru o monedă.

Personal, consider că 2018 va fi un an foarte bun pentru EMC2 și consider deloc nerealiste prețuri de $5 pentru o bucată.

NXT
Una dintre monedele pe care le-am ales pentru experimentul meu de cumpărare a monedelor foarte ieftine, Nxt este o monedă riscantă, care poate să se prăbușească la fel de mult pe cât poate crește.

Sunt destul de secretoși în ceea ce priveștele proiectele viitoare și planurile de viitor, ceea ce poate însemna în același timp că nu sunt lucruri importante de anunțat. Dar având în vedere că are atât de multe potențiale utilizări, nu strică să nu avem ceva încredere oarbă.

NXT costă acum cam 30 de cenți, dar nu m-ar surpinde prea tare un preț de $2 la finele anului, în cazul în care toate lucrurile merg bine.

ADT: adToken
Aceasta este o monedă în care am mare încredere, probabil și din cauză că sunt în lumea blogurilor și tot aștept metode de monetizare care să funcționeze. Iar exact asta își propune ADT să facă, plus mult mai multe lucruri.

Sunt la început de drum și se așteaptă bifarea unor obiective foarte importante anul acesta, urmând practic să fie lansați oficial în aprilie. Estimez un boom al prețului atunci, și sper ca trendul să continue. Nu m-aș mira dacă ar ajunge să coste $1 – $2 până la finalul anului, cu potențial chiar mult mai mare de atât, în funcție de rezultate.

RDD: ReddCoin
O monedă interesantă, dar care parcă există de prea mult timp pentru a ne aștepta la profituri înzecite. Dar este o monedă care poate fi deja folosită pentru oferirea de fonduri pe Twitch, Twitter sau Reddit (cu toate neoficial, însă). Dacă ar reuși să semneze un acord oficial cu orice platformă socială mare, prețul ar crește substanțial.

Persoanl, nu cred că acest lucru se va întâmpla, dar în același timp nu văd de ce nu ar putea această monedă să își dubleze măcar valoarea până la sfârșitul anului.

KIN

O monedă foarte mică și mai dificil de cumpărat (este doar pe exchange-uri nu chiar de renume), poate fi cenușereasa de pe listă. Adică acum poți cumpăra cam 2,400 de KIN cu UN DOLAR. Pare să fie genul de monedă care va aduce profituri mari și fără să se chinuie. Și dacă ajunge să coste 1 cent, tot vorbim despre o creștere de 2.5 ori!

Sigur, monedele astea extrem de ieftine sunt foarte periculoase, dar KIN este în același timp destul de populară și este susținută de apreciata platformă de mesagerie instant, KIK. Această aplicație are peste 200 de milioane de utilizatori în întreaga lume, fiind extrem de popular în SUA. Oferind posibiliatea utilizatorilor să plătească direct în această platformă folosind criptomoneda KIN, este destul de posibil ca aceasta să înregistreze creșteri spectaculoase.

BCN: ByteCoin

O alternativă la Bitcoin, ByeCoin este rapid și anonim, dar din păcate nu se bucură (încă de încrederea și popularitatea binecunoscutei monede care încă domină lumea crypto). Totuși, anul acesta pare unul destul de încărcat pentru ei, urmând să anunțe noi parteneriate și totul culminând cu o surpiză la aniversarea lor pe 4 iulie 2018.

Deși nu a avut până acum creșteri extrem de spectaculoase ale prețului și nu cred să înregistreze creșteri mai mari de 300% până la sfârșitul anului, tot vorbim de potențiale profituri forumoase în caz că așa ceva se întâmplă.

XDN: DigitalNote

O altă alternativă la Bitcoin care oferă anonimitate deplină, tranzacții mult mai rapide și multe alte beneficii pentru deținătorii monedei. Este, de asemenea una dintre monedele extrem de ușor de minat – iar acest lucru nu poate decât să o ajute să crească în popularitate. Iar popularitatea crescută înseamnă de obicei un preț crescut.

Dacă nu reușesc să anunțe vreun parteneriat important sau măcat un plan care să îi scoată în evidență, nu cred că au șanse de creșteri spectaculoase, dar în același timp mă aștept să coste cel puțin dublu la finele anului sau măcar la un moment dat în 2018. Nici nu este foarte dificil, având în vedere că acum o monedă costă cam $0.03.

BURST
O altă monedă care se află pe piață de ceva timp și care oferă o alternativă la Bitcoin. Poate anul acesta va fi anul în care vor reuși un pas revoluționar, care le va sporti valoarea… poate nu. BURST deja a crescut destul de mult în ultimul an (acum valorează cam 4 cenți, dar a atins un maxim de 10 în timp ce acum un an costa $0.0005) și este posibil să nu mai crească la fel de spectaculos. Dar chiar dacă nu crește de 80 de ori ca în 2017, tot sunt șanse de profituri frumușele aici.

Cam ca toate monedele din coada listei, există multe semne de întrebare aici, dar probabil sunt monede mai nesigure și mai riscante în care se poate investi.

Câți bani să investești?

Cam toată lumea zice, când e vorba de criptomonede, să nu cheltuiești mai mult decât ești dispus să pierzi pentru că există realmente acest risc. Personal, nu cred că se mai pune problema de dispariția criptomonedelor, dar încă nu sunt sigur dacă valoarea lor va continua să crească la fel de spectaculos.

Nu pot recomanda o sumă de investit, dar pot spune că cea mai bună opținue pentru a minimiza riscurile este aceea de a diversifica portofoliul și de a cumpăra mai multe monede în care aveți încredere. Probabil cel mai bine este să aveți și monede ieftine, cu risc mare, dar și monede mai serioase, chiar dacă mai scumpe și cu potențial mai mic de profituri.

Sper din suflet ca lista de mai sus să fie utilă și să se dovedească adevărată la finalul anului, cu mulți dintre cititorii acestui blog înregistrând profituri frumoase. Asta nu vom știi, însă, în vreo 11 luni. Până atunci, va urma un articol despre monedele recomandate în 2018 indiferent de preț.

Dacă aveți alte monede ieftine în care aveți mare încredere, nu ezitați să ne spuneți despre ele mai jos!

Previous

BTCxChange oprește retragerile fiat (RON, USD, Eur) la 1 februarie – ce este de făcut?

Impresii despre Yobit – un mic exchange pentru criptomonede, pe care eu îl folosesc

Next

32 thoughts on “Cele mai bune criptomonede ieftine în care investesc în 2018”

  • Orice persoana care se ocupa de criptomonede de mai mult de 1-2 zile e obisnuita cu caderile spectaculoase de pret. Dupa cum am mai scris pe blog, am mai trecut prin asta si a fost mult mai rau. Acum sunt la peste 200% profit fata de investitia initiala, deci prabusirea recenta nu poate decat sa ma bucure fiindca pot cumpara ieftin.

   Multumesc ca te interesezi de starea mea de bine, Benone. Sper ca si tu esti bine.

   Reply
 1. Imi cer scuze pentru primul mesaj, este stupid formulat. Sunt curios insa de ce promoveaza unii sau altii ceva ce nu are nici un fundament, substrat, esenta etc. La fel de bine daca ne adunam suficienti putem sa facem si simburii de cirese sa valoreze 10000 euro bucata. Trebuie doar sa fim suficienti de multi si sa ii dam de la unu la altu de multe ori. Si la caritas sau fni primii au facut bani, ultimii (si cei mai multi) au luat-o in barba…

  Reply
  • Exista clar acest risc, de aceea majoritatea celor care fac trading spun sa nu investesti mai mult decat esti dispus sa pierzi. Pentru ca, totusi, exista si posibilitatea ca aceste criptomonede sa reziste si sa isi indeplineasca scopurile.

   Sa nu uitam ca in spatele multora dintre ele exista o tehnologie inovatoare si solutii care ne-ar face viata mult mai usoara si mai ieftina. Ramane de vazut daca bancile vor putea fi invinse sau convinse, la fel si daca timpul va fi de partea monedelor bune sau va face monedele slabe sa le ia fata si sa cauzeze o implozie…

   Reply
  • Nu stiu foarte multe despre ei, stiu ca am citit putin si nu am fost prea impresionat. Dar asta nu inseamna ca nu sunt de viitor – n-ar fi prima data cand gresesc 🙂

   Reply
 2. Scuze de off-topic, dar tocmai am vazut ce inseamna … lipsa de rabdare: http://prntscr.com/iap2nr
  $557 + , daca astepta omul fix 3 minute 🙂

  Probabil il apucase panica 🙂

  Eu inca astept sa ajunga XEM la $0.45xxx , stau cu ochii pe el de aseara de la 22 🙂 … acu fiind 4:59 😀

  Reply
 3. Livecoin.net
  Am luat niste XEM cu $0.45771. As mai fi putut astepta putin, dar asta e. Acu vreo 2 zile, mi se parea ieftin la 0.68597 , insa am zis sa mai astept. Iar aseara, a inceput crasul ala grav 🙂 Oricum, acum sunt in faza de experimente.. Oricum nu stau in baza profitului, asa ca, vreo cateva luni, tot profitul il rulez in alte monezi. Vedem ce’o fi.

  Tie cum iti merge?

  Reply
  • Eu momentan stau si astept 🙂 Per total, de cand am inceput sa ma joc cu criptomonedele, sunt pe plus, dar nu ca in Decembrie. Ma batea gandul sa mai investesc niste bani cand scazuse BTC-ul foarte mult, dar am zis pas de data asta. Astept redresarea, imi era mult mai bine cand imi triplasem suma investita – acum sunt “doar” cu 63% pe plus.

   Din pacate, nu am avut suficient timp sa profit de perioada aceasta tulbure, a fost clar momentul perfect pentru niste profituri frumoase pe termen scurt.

   Reply
  • Ei nu sunt axati doar pe crypto, ci multe altele… personal as merge pe mana unui exchange dedicat criptomonedelor. Nu zic ca n-ar fi sigur, nu l-am folosit… dar nici nu l-as folosi 🙂

   Reply
  • Salut constantin,

   IQ option e ok daca vrei sa faci daily trading. insa ai nevoie de mult timp liber, pt a prinde fluctuatiile. Adica tre sa fii pe faza cu mana pe mouse mai tot timpul. So, nu poti lua cripto de pe iq option pe care sa le stochezi in portofelul virtual.

   Daca vrei sa’ti faci un portofoliu ok, poti incerca livecoin, yobit, cex.io spre exemplu. Pana acum, am testat doar primele doua si sunt ok. La cex.io, sunt foarte mofturosi aia. Se pare ca ei resping aplicatiile dupa cum ii taie capul uneori. Iar suportul e cam delasator.

   Reply
 4. salut, tu folosesti portofele distincte pentru fiecare momeda in parte ? sau ai gasit un portofel unde ti le poti tine pe toate ?

  Reply
  • Folosesc o combinatie de portofele, majoritatea online. O parte din bani o tin in portofelele exchange-urilor (folosesc 3 exchange-uri in principal), BTC-ul il tin pe blockchain.info si ETH pe myetherwallet.com. Sumele detinute sunt relativ mici, dar le am in diverse locuri pentru a minimiza riscurile.

   Reply
 5. eu ti-as recomanda sa urmaresti si tot ce apare nou pe piata. Daca din 10 noi monezi cumparate, una creste ca bitcoin-ul ( de sute de ori…) tot e o afacere buna.

  Reply
  • Am cumparat TRX si am incredere in aceasta moneda. Astept acum sa se redreseze piata, momentan sunt pe pierdere cu achizitia initiala, dar in acelasi timp ar putea fi un moment numai bun de cumparat…

   Reply
  • Din ce am inteles, la ei pe site spun, ca vor o moneda care se adreseaza tuturor, pentru a fi folosita la cumparaturi si sa fie si stabila. Nu cred sa aiba cresteri peste medie in scurt timp (6-8 luni), dar la peste 1 an in functie de publicitate e posibil sa aduca profituri bune, parerea mea. Mai multe pareri cu atat mai bine !

   Reply
  • Una dintre cele mai cunoscute monede momentan… e greu de vorbit in momentul acesta care moneda alternativa va reusi sa isi revina dupa teroarea care a lovit piata. Consider ca orice moneda vine cu un risc urias.

   Reply
  • Adrian, nu am mai fost atat de activ pe piata criptomonedelor in ultimul timp si mi-am redus considerabil portofoliul. Momentan detin BTC, ETH, XRP, XLM, XMR, TRX si JSE.

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.