Căşti Wireless Bluedio T5 Bluetooth Review / Impresii

| |

Uite că m-am hotărât să mă dau pe brazdă şi să mă alătur clubului cumpărătorilor de produse din China. A fost prima mea comandă de acest fel, realizată fără probleme pe site-ul de gadgeturi (şi multe altele) GearBest.

Şi, după cum sugerează titlul acestui articol, mi-am cumpărat o pereche de căşti wireless (bluetooth) – Bluedio T5. Acestea.

Iar astăzi vă voi vorbi despre extrem de plăcuta experienţă pe care am avut-o cu aceste căşti wireless – de o calitate mult superioară celei anticipate, mai ales când le-am cumpărat la un preţ atât de scăzut!

Iar într-un articol ulterior vă voi povesti despre cât de simplu a fost să folosesc GearBest – un magazin pe care cu siguranţă îl voi folosi în viitor pentru gadgeturi ieftine.

Dar astăzi avem alt subiect plănuit – şi anume impresiile mele despre căştile wireless Bluedio T5.

[quads id=3]

Mi-a plăcut extrem de mult această pereche de căşti datorită lucrurilor incredibile pe care le oferă în ciuda preţului extrem de scăzut (43 de dolari): conexiune wireless prin Bluetooth versiunea 4.2 dar şi posibilitatea de a folosi un cablu pentru conectare directă.

Ai si posibilitatea de activare a opţiunii “Active Noise Canceling” (anularea zgomotelor pentru un sunet mai clar), precum şi opţiunea de a funcţiona până la 25 de ore după o singură încărcare sau nelimitat prin cablu.

Acum, am auzit nenumărate poveşti despre produsele chinezeşti care promit una şi oferă alta, dar impresiile de pe site erau extrem de pozitive şi toate documentările mele mă împingeau să am încredere în acest produs.

Aşa că am riscat şi l-am luat, sperând la un produs cel puţin deştept, dar aşteptându-mă la ce e mai rău. Din fericire, nu am niciun motiv să mă plâng!

Căştile Wireless Bluedio T5 Turbine (aşa pare a fi numele lor complet) au o construcţie foarte solidă, scheletul fiind din metal – ceea ce îi oferă o rezistenţă şi durabilitate sporite.

[quads id=4]

Totodată, fac aceste căşti destul de grele – undeva la 350 de grame, dar în ciuda acestui lucru nu sunt dificil de purtat sau inconfortabile.

Totul este cu atât mai uşor şi plăcut la atingere datorită materialului pufos, din imitaţie de piele, care îmbracă partea de sus a căştilor, dar şi căştile în sine.

Cupele sunt mari, acoperă perfect urechea şi stau bine lipite de piele, oferind o reducere foarte bună a zgomotelor din exterior.

Din acest motiv, pot spune că sunt cele mai bune căşti pe care le-am avut vreodată (adevărul fiind însă că nu am cheltuit averi pentru o pereche). Dar tot e mare lucru şi chiar am rămas surprins de cât de bine se fixează cupele şi anulează zgomotele extrene.

Calitatea sunetului

Bine-nţeles, cel mai important lucru când vine vorba de căşti este calitatea sunetului. Iar aici chiar nu avem de ce să ne plângem, ba din contră!

Pentru nişte căşti ieftine, Bluedio T5 oferă o calitate a sunetului de-a dreptul spectaculoasă.

[quads id=5]

Totul sună bine, clar, curat. Bass-ul este extrem de puternic şi loveşte destul de tare, deşi s-ar putea şi mai bine. Sunetele înalte, însă, sună perfect iar media, per total, este mult mai mult decât satisfăcătoare.

Cu alte cuvinte, dacă ascultaţi mult hip hop sau melodii în care bass-ul este la putere, calitatea nu este chiar de top, deşi tot bate orice cască am folosit eu până acum. Pentru orice alt gen de muzică (rock, pop, dance, jazz etc) nu veţi avea nimic de reproşat.

Căştile vin şi cu o funcţie numită “Active Noice Canceling” care poate fi uşor pornită sau oprită activând un buton de pe căşti.

Acest mod are funcţia de a reduce zgomotele de fundal şi o face foarte bine. Însă calitatea sunetului scade când această funcţie este activată şi combinată cu ascultatul de muzică, de exemplu.

[quads id=6]

Cel mai bine este să pornim această opţinue când primit telefoane sau când privim conţinut video, dar recomand oprirea când se ascultă muzică.

Eu, de fapt, n-am activat decât foarte rar, pentru teste, această funcţie şi am văzut că îmi place cum sună totul fără. Dar e bine de ştiut că există şi atunci când vă sună cineva de la un concert, puteţi activa funcţia pentru a auzi mai bine ce spune interlocutorul.

Bluetooth, microfon, baterie

Bluetooth-ul funcţionează extrem de uşor şi se activează prin apăsarea îndelungată a unui buton. Când căştile sunt pornite, auzi în ele confirmarea şi anunţul că sunt gata de a fi conectate cu un dispozitiv. Le-am testat pe mai multe telefoane şi tablete – mai vechi şi mai noi – şi niciuna nu a avut probleme în a se conecta imediat la T5.

[quads id=6]

Aceste căşti pot fi folosite şi pentru a răspunde la telefon şi a purta conversaţii mulţumită microfonoului incorporat. Pentru a răspunde se apasă un buton pe cască (acelaşi de pornire a acestora), pentru incheierea apelului se apasă acelaşi buton şi pentru a refuza apelul se ţine apăsat butonul câteva secunde.

Totul este foarte uşor şi calitatea sunetului este extrem de bună şi ea – microfonul minuscul făcând o treabă bună, chiar daca este poziţionat pe cască şi nu aproape de gură.

După o încărcare completă, aceste căşti funcţionează undeva între 20 şi 25 de ore, ceea ce mi se pare mai mult decât decent. Încărcarea în sine durează multicel (cam o oră şi jumătate), dar există mereu opţiunea de a le conecta folosind cablul primit cu un dispozitiv care are mufă de 3.5 şi astfel funcţionează fără baterie.

Acessoriile cu care vine perechea de casti

Concluzie

Nu credeam că voi fi atât de mulţumit de nişte căşti ieftine venite din China. Dar sunt şi asta mă încurajează să fac mult mai des achiziţii de acolo. E clar că merită!

[quads id=7]

Pentru jumătate (sau chiar mai mult) din preţul pe care l-ai plăti pe nişte căşti “de firmă” primeşti un produs de excepţie: design frumos şi rezistent, extrem de uşor de folosit şi care oferă o calitate a sunetului absolut demenţială.

Dacă vreau neapărat să fiu cârcotaş şi să mă plâng de ceva, pot spune că mi se par destul de grele căştile (dar nu neplăcute la purtare, nici după câteva ore) şi că funcţia de Active Noise Canceling este în mare inutilă.

Dar în rest – e WOW! Aşa că aruncaţi o privire la aceste căşti şi profitaţi de ocazie. Merită.

Şi să nu uităm, totuşi, că preţul dacă se comandă direct pe GearBest este undeva în jur de $43 în momentul de faţă. După cum se vede, mie mi-a venit prin poşta Belgiană şi nu am plătit nicio vamă: am mers, am ridicat coletul, şi toată lumea a fost fericită (sau cel putin eu):

Am căutat aceste căşti în magazinele noastre online şi, supriză (sau nu!) le-am găsit la vânzare la incredibilul preţ de “doar” 450 de lei (adică peste $110). Mulţumesc, dar prefer să cumpăr direct de la sursă în cazul acesta.

Update: Am găsit şi un cupon de reducere extra pentru aceste căşti. Dacă îl folosiţi la check-out, veţi mai primi o reducere de $2 care, deşi nu sună extrem de spectaculos, reduce şi mai mult preţul şi este, totuşi, o economie la un produs extrem de simplu. Cuponul pe care să îl folosiţi este: unigamesity.

Previous

Unde să investim: platforma de împrumuturi Mintos

Ce mai mâncăm? Meniul săptămânii 3 – 9 septembrie

Next

Leave a Comment