Cartea de activități pentru bebeluși și copii mici: o SUPER idee!

| |

De curând am aflat de existența acestor cărți de activități pentru copii mici și îmi pare rău că nu am știut totul despre ele dintotdeauna. Sunt absolut spectaculoase și îi țin pe copilași ocupați vreme îndelungată, încercând să rezolve micile joculețe de pe paginile cărții.

Practic fiecare pagină vine cu o activitate nouă (de aici și numele ei), care îi fascinează pe cei mici: de la lucruri simple care ajută dezvoltarea senzorială gen diferite materiale pe care să le pipăie sau de care să tragă, până la lucruri ceva mai complicate cum ar fi mini puzzle-uri, diverse șnururi pe care să le înnoade și tot așa. Pentru adulți par și sunt lucruri extrem de simple, dar pe cei mici îi fascinează și îi țin ocupați timp îndelungat.

Numite și “quiet book” în limba engleză, aceste cărticele au un mare avantaj: nu plictisesc copilul nici după multe sesiuni de joacă.

Cartea noastra cu coperta personalizata
Cartea noastra cu coperta personalizata

Băiețelul nostru și-a răsfoit cartea specială de activități mereu și încă nu a dat semne de plictiseală, deși are pagini cu activități care nu îl atrag prea mult, în timp ce altele îl fascinează (cum ar fi cele în care trebuie să împletească, să innoade sau sau se joace cu șnururi).

[quads id=3]

Noi de obicei scoatem cărticica atunci când mergem la drum lung, în momentul în care dă semne de plictiseală și primim și noi niște minute de respiro.

Cred că poate sta până la 30 de minute pierdut între paginile cărții de activităti, ceea ce este enorm pentru un copil mic!

Doua pagini din cartea noastra
Doua pagini din cartea noastra, dupa muuuulte sesiuni de joaca

Cărticica pe care noi am primit-o este handmade și există opțiuni să cumpărați și voi dacă sunteți interesați sau interesate.

Este făcută din material textil, destul de durabilă chiar dacă cel mic va trage și testa cusăturile și îmbinările cu toată puterea, coperta vine personalizată cu numele copilului și arată de mare clasă.

[quads id=4]

Unde am găsit-o noi, o foaie (deci două pagini sau două activități) costă 15 lei – dar se pot găsi și prin alte părți, însă prețurile sunt mai mari. Coperta e înclusă în preț și, așa cum am mai zis, personalizată cu numele copilașului.

Mai jos sunt câteva fotografii cu idei de pagini ce pot fi alese pentru cartea de activități pentru bebeluși, luate de pe pagina de Facebook a celei care le face:

carte-de-activitati-bebelusi-03
carte-de-activitati-bebelusi-04
carte-de-activitati-bebelusi-05
Surprinzator (pentru noi), aceasta este una dintre activitatile lui preferate: sa treaca snurul prin toate inelele :)

Observ că astăzi, pe pagina de Facebook de unde sunt disponibile aceste cărți, este ultima zi a unui concurs care pune la bătaie chiar o carte completă de activități, deci o șansă în plus pentru a primi una pe gratis.

Dar chiar și dacă este să dai banii pe ea, pot spune din proprie experiență că merită toți banii: băiețelul nostru (care are 3 ani și 2 luni) o adoră și pare să se distreze excelent când se joacă cu ea.

Voi ați auzit despre aceste cărți de activitați? Au avut la fel de mare succes și în cazul copilașilor voștri?

Previous

Cum să scapi rapid de tuse și răceală cu… ananas

Am renunțat la Facebook pentru a fi mai productiv și a avea o viața mai bună

Next

2 thoughts on “Cartea de activități pentru bebeluși și copii mici: o SUPER idee!”

    • Da, sunt excelente, iar partea buna este ca exista o multitudine de activitati care se pot face sau cumpara. Nu ma asteptam ca baietelului meu sa ii placa atat de mult: inca se poate intr-o luma dominata de tehnologie!

      Reply

Leave a Comment