Bitcoin costă peste 10,000 de dolari! Cât va mai crește? Mai merită cumpărat acum?

| |

Bitcoin, cea mai populară criptomonedă de pe piață în momentul de față, reușește din nou să întreacă toate așteptările și estimările. Ieri, criptomoneda a depășit pentru prima dată în istorie prețul de $10,000 pentru o monedă.

Majoritatea experților estimează că Bitcoin-ul va crește în continuare până la sfârșitul anului, fiind voci în industrie care estimează că prețul cryptomonedei va ajunge la $40,000 până la finele lui 2018.

De asemenea, multe voci anunță că în viitorul apropiat este foarte posibilă o corecție a prețului – o scădere mai mult sau mai puțin spectaculoasă, urmată de o perioadă de stabilitate. Dar momentan, Bitcoin crește ca Făt Frumos.

De exemplu, în momentul scrierii acestui articol, 1 Bitcoin se vinde cu $10,769. La data de 1 ianuarie 2017 – deci cu mai puțin de un an în urmă – 1 Bitcoin se vindea cu $962. Deci dacă cineva ar fi cumpărat Bitcoin în valoare de $1,000 ar avea acum $11,000.

Evolutia pretului Bitcoin in ultimul an (via coinmarketcap.com)

Doar în ultima lună, Bitcoin a crescut spectaculos: o monedă costa $6,697 pe data de 1 Noiembrie, deci a crescut cu 60%. La sfârșitul lunii august, de exemplu, când am inceput și eu să investesc în criptomonede, 1 Bitcoin costa $4,600.

[quads id=3]

Totuși, piața este departe de a fi una stabilă – lucru dovedit chiar în ultimele luni în câteva rânduri, chiar de Bitcoin.

În septembrie 2017, prețul Bitcoin s-a prăbușit în doar câteva zile de la maximul istoric de atunci de $4,800 la $3,233. Cel mai recent, la începutul lunii noiembrie, a avut loc o nouă prăbușire a prețului – de la $7,432 la $5,703.

Ambele căderi de preț au fost imposibil de anticipat – prima a venit în urma deciziei surpriză a Chinei de a interzice cryptomonedele în țara lor (dovedindu-se mai târziu că banca lor centrală lucrează la crearea unei monede proprii), iar cea de-a doua venind în urma anulării unui upgrade plănuit pentru monedă.

Totuși, Bitcoin-ul și-a revenit de fiecare dată, continuând urcarea spectaculoasă spre noi culmi și menținând, per total, trendul ascendent și extrem de încurajator.

Mai merită cumpărat Bitcoin la prețul acesta?

Este o întrebare la care nimeni nu are răspunsul corect. Eu, de exemplu, am cumpărat fix înainte de crash-ul chinezesc, investind și în multe alte criptomonede. Majoritatea acestora nu și-au revenit ca Bitcoin-ul, unele fiind în prezent pe minus cu 60%.

[quads id=4]

Totuși, monedele mari, monedele principale, cresc spectaculos per total. Chiar dacă prețul pare uriaș acum, dacă estimările că Bitcoin-ul va ajunge la $40,000 într-un an sunt corecte, tot vorbim de profituri potențiale uriașe.

Riscul există însă, iar eu sunt tentat să recomand ca cei interesați să fie pregătiți pentru o cădere / corecție a prețului cryptomonedei și să cumpere atunci. Este o strategie riscantă, pentru că nu are nimeni certitudinea că o astfel de corecție se va întâmpla curând.

De asemenea, nu investiți decât banii pe care sunteți dispuși să îi pierdeți. Acesta este sfatul pe care îl dau toți experții când vine vorba de cryptomonede, deși sunt foarte puțini care au pierdut bani până acum.

Dar ce părere aveți voi? Trebuie intrat pe piață cât mai rapid, pentru a prinde valul și a nu risca să fiți forțați să intrați când prețul este mult mai mare decât acum, sau e mai bine să așteptăm o corecție a prețului și să cumpărăm atunci pentru eventuale profituri și mai mari?

Previous

Ce să aleg pentru copil: școala privată sau de stat?

Analiza investitiei in criptomonede și Bitcoin după trei luni

Next

Leave a Comment