Asta-i cea mai bună dietă din lume – slăbești garantat!

| |

În urmă cu câțiva ani, eram un grăsun obosit (la propriu) care nici nu-și dădea seama că se transforma într-un cocoloș de grăsime cu ochi și picioare.

De-a lungul anilor, mă îngrășasem constant, dar sigur și pur și simplu nu îmi dădeam seama cât de hidos sunt și, cel mai important, cât de rău îi fac corpului meu.

Până când, într-o zi, m-am urcat pe un cântar. Mi-a picat falca fix peste display-ul care arăta fără milă 106 kilograme.

Atunci mi-am dat seama că nu e de joacă și că trebuie să fac ceva. Și am început să slăbesc.

Azi dimineață m-am cântărit din nou: 79,6 KG. Am descoperit cea mai bună dietă din lume cu care vei slăbi garantat. Fără să mori de foame. Dieta mea.

Deci, care credeți că e? Regimul cu ciorbă de varză toată ziua? Dieta în care mănânci câtă carne-ți poftește inima, zi de zi? Aia cu multe grăsimi și puțini carbohidrați sau aia cu mulți carbohidrați si puține grăsimi?

[quads id=3]

Din fericire, niciuna. Am fost suficient de inspirat să nu cred în diete-minune și să nu aplic măsuri draconice.

Nu știu la voi cum e, dar la mine dacă îmi oblig organismul să facă foamea două săptămani, într-a treia mănânc și copii vecinului, și trei câini vagabonzi de pe stradă. Și cred că nu-s singurul.

Plus că, în general, dietele sunt atât de prost gândite încât ajungi să-ți privezi organismul de o sumedenie de bunătăți esențiale – vitamine, minerale, grăsimi sănătoase etc.

Știți cum am slăbit eu 26 de kilograme? Fiind moderat, mâncând cumpătat și înțelegând că nu dietele drastice cu rezultate rapide sunt soluția ci schimbarea totală a mentalității, a stilului de viață. Da, am slăbit încet, pe parcursul a vreo doi ani.

Da, am avut momente de rătăcire și excese. Nu, nu este deloc ușor. Dar se poate și încet-încet te obișnuiești.

[quads id=4]

Iată ce trebuie să faci pentru a slăbi garantat (și pentru a trăi sănătos, de fapt):

– Înlocuiește toate băuturile din casă cu apă. Apa are zero calorii și este exact ce are nevoie organismul nostru. Nu sucuri, fresh-uri, beri sau alte băuturi. Apă.

– Renunță la mezeluri. 90% dintre ele sunt porcării. Grăsime, zgârciuri, resturi, mizerii. Dacă au mai mult de 4-5 ingrediente, nu le mânca. Pare imposibil la început, dar se poate face: eu zi de zi mâncam la micul dejun sandwich-uri cu mezeluri și mi se părea că nu există alte opțiuni. Există.

– Porții mai mici. Dacă ești gras, în general înseamnă că mănânci prea mult. Extrem de simplu și adevărat. Așa că, dacă vrei să slăbești, redu porțiile, treptat și organismul tău se va adapta rapid.

Eu, de exemplu, în perioadele mele de excese nesănătoase și valuri de grăsime, mâncam lejer o shaorma mare și mai puteam servi desert.

Nu mă săturam dacă nu mâncam doi hamburgeri iar porțiile mele erau de două ori și ceva mai mari decât ale soției. Acum mă satur dintr-o shaorma mică (mă rog, acum nu mai mănânc decât shaorma făcută în casă, dar prindeți voi ideea).

[quads id=5]

Un hamburger mă umple, serios, pentru juma’ de zi. Mă lupt să termin o pizza mică, iar porțiile de mâncare sunt aproape cât cele ale soției. Și pe cuvânt că nu mă tăvălesc pe jos de foame.

Extrem de important, deci, este să începi să reduci porțiile de mâncare și să te oprești din mâncat când te-ai săturat. Eu continuam pentru că fie era bun, fie nu era frumos să lași în farfurie. Nu, nu e frumos să fii o bilă de grăsime.

– Redu prăjelile și grăsimile. Cred că ai auzit chestia asta de mii de ori și știi că nu se poate. Se poate. Eu de șase luni nu am mai mâncat niciun aliment prăjit în ulei. Eu am dus totul la extrem, dar tu dacă reușești să reduci totul măcar la jumătate, vei fi bine.

– Nu mai mânca porcării. Gustările mele între mese sau când mă așezam seara la film erau chipsuri si covrigei, popcorn cu unt și tot felul de alte porcărioare. Acum mă simt perfect cu doar o mânuță de alune coapte, cu două portocale, o banană sau un măr mare.

– Redu drastic dulciurile. Caloriile dintr-un baton de snickers echivalează cu 30-40 de minute de alergat pe bandă.

[quads id=6]

Cam la fel înseamnă orice altă prăjitură sau porcărioară dulce pe care o consumi. Plus că zahărul rafinat este, în sine, o mitralieră care îți ciuruie organismul. Păstrează dulciurile pentru ocazii speciale și răsfățuri rare.

– Mișcă-te. Nu toți pot să meargă la sală sau să alerge în parc. Dar absolut toată lumea poate să meargă. Lasă mașina acasă, lasă tramvaiul și mergi pe jos. Trei stații de autobuz le faci lejer în 10 minute.

Mergi, mișcă-te, organismul tău are nevoie de exercițiu. Începe ușor și urcă progresiv. Poți slăbi dacă nu faci mișcare, dar nu poți să fii sănătos.

Slăbitul nu este echivalent cu o dietă miraculoasă care te scapă de 9 kilograme în 10 zile. A fi slab reprezintă un mod de viață, o dovadă de voință de a ignora toate ispitele din jur, de a fi moderat în toate și de a face totul pentru tine.

Nu, nu te minți că este OK să fii gras. Nu-ți pune în căști “All about that bass” în timp ce te înfrupți dintr-o gogoașă cu gem de fructe.

Elimină kilogramele în plus, pentru tine și fă-o cu cap. Slăbește prin stilul tău de viață, nu prin înfometare! Aceasta este cea mai bună dietă din lume și, după părerea mea, singura care ar trebui să existe.

Previous

De câți bani ai avea nevoie pe lună pentru a fi mulțumit?

Ai munci câțiva ani până la epuizare pentru a atinge independența financiară?

Next

3 thoughts on “Asta-i cea mai bună dietă din lume – slăbești garantat!”

Leave a Comment