close
De toate

Tableta de fericire

tableta samsung

Acum 45 de secunde, autobuzul a plecat din statie. Acum 42 de secunde, domnul acesta cu vreo 30 de kilograme peste limita de “Doamne, Dumnezeule!” m-a lipit de geam si nici nu cred ca-si da seama ca mai exista o fiinta intre burta lui si geamuri. Acum 40 de secunde, am imortalizat momentul folosind o singura mana: am ridicat usor tableta si am realizat cel mai frumos selfie din istoria selfie-urilor – l-am prins chiar cand bea cu sete din sticla de 2 litri (da, DOI!) de Cola Light (da, LIGHT!). Acum 30 de secunde, poza era deja urcata pe Facebook, pusa pe Pinterest si Instagram si trimisa tuturor prietenilor mei pe WhatsApp. Acum 5 secunde, deja avea 60 de like-uri. Iar acum, fix acum, domnul in cauza mi-a zis, aratandu-mi poza surprinsa de mine, pe ecranul tabletei lui: “Puteai sa nu faci atata caz…” si m-a eliberat din stransoarea burta/geam. Cred ca n-o sa imi ceara prietenia pe Facebook…

Dar adevarul ramane si este universal valabil: o tableta te poate scoate din multe incurcaturi si poate transforma orice moment plictisitor din viata ta intr-unul extrem de fascinant. Acum scriu acest articol, de exemplu, stand pe scaun in autobuzul in care aproape ca mi-am pierdut viata. Poza postata mai devreme deja are aproape 400 de like-uri, sigur devine virala. Intre timp, am aflat tot de pe net, de pe tableta mea, ca autobuzul se indreapta fix spre o zona in care traficul este blocat. Dar nu-i problema, ca bateria ma tine pana la 10 ore, asa ca sunt pregatit. Am si castile la mine, sa-mi pun niste muzica de relaxare daca soferii din jur nu inceteaza cu claxonatul. Bine ca am terminat de scris proiectul pentru facultate azi dimineata: mancand micul dejun, apoi savurand cafeaua… o minune tableta asta, ca poti s-o cari pe oriunde dupa tine fara probleme!

Am gasit si o metoda ingenioasa de a o admira pe domnisoara din fata, ca doar nu pot sa ma holbez la ea ca Homer Simpson la o halba de bere: am ridicat usor tableta, am pornit camera foto de 8 mega pixeli si pot sa o “privesc” in voie. Problema e ca eu am o tableta Samsung, ea are un iPad Mini… s-ar putea sa nu fie compatibile. Adica, mai putem sa ne conectam prin bluetooth, oare? Eu sa-i transfer o melodie, ea sa-mi trimita o poza si sa dam check-in concomitent “in autobuz”?

Dau un search pe Google sa aflu, ca doar d-aia am tableta! Scot si artileria grea din geanta: mi-am luat tastatura pentru tableta de aici, pentru momentele cand am chef mult de scris. Dar nici nu apuc sa caut raspunsul la intrebarea mea, ca domnisoara mi se adreseaza, timid:

– Auzi, tie-ti merge netul?

Dau din cap fericit ca un caine care a gasit cel mai mare os din univers.

– Poti sa-mi cauti si mie, te rog, cand exact pleaca trenul spre Craiova? Mi-e teama sa nu-l pierd, la cum merge autobuzul asta. Cica “secolul vitezei…” Spune-i asta si soferului!

Dar eu raman setat pe Craiova. Normal ca stiam cand pleaca trenul spre Craiova, verificasem pe tableta mea inainte de a pleca de-acasa. Si eu mergeam tot acolo!

azerty logoI-am zis asta si a zambit. Am hotarat sa ne cumparam bilete impreuna – tableta ei se descarcase, iar eu aveam bateria full. Plus ca-mi luasem un film sa-l privesc pe drum, si nu ma deranja sa impart micul ecran. Sau internetul. Sau sa-i zic direct sa mearga la magazinul Azerty.ro si sa-si ia si ea o tableta Android, sa fim si noi compatibili pentru un transfer de date rapid… sau sa-si ia noul iPad, daca nu vrea sa renunte la Apple – oi rezista eu, pana la urma, si-n conflictul asta al brandurilor. Tableta buna sa fie!

Asa ca… tineti-mi pumnii! Poate nu se descarca bateria pana cand ajung acasa si pot sa-mi schimb statusul pe Facebook: “In a relationship”!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2014

Tags : acesorii tableteiPadSamsung GalaxySpring SuperBlog 2014Tablete

6 Comments

  1. Suna a reclama la pastile si totusi n-are efecte secundare, ci din contra. Cred ca multi iti vor adopta tehnica de agatat fete cu tableta, mi se pare cea mai politicoasa metoda, sa oferi vecinei din tren sa priviti impreuna un film. Suna chiar ca o prima intalnire! La a doua va faceti poze cu tableta in parc?

    1. Si pozele sunt tot la prima intalnire, dar ceva mai tarziu. A doua zi putem deja sa jucam in multiplayer, sa crestem un Tamagotchi impreuna, sa ne duelam in high scoruri la Flappy Bird… :)))

Leave a Response