close
Sanatate

De ce sa mergi la sala in loc de exercitii facute acasa / afara

mersul la sala

Probabil asemeni multor alte liste, “to do list-ul” meu are undeva acolo sus trecut “sa slabesc”. Am inceput anul trecut sa merg la sala dupa nenumarate incercari esuate de a face exercitii pe cont propriu – fie acasa, fie in aer liber. De fiecare data incepeam plin de entuziasm doar pentru a gasi, ulterior, lucruri mai importante de facut. Pentru ca, deh, sunt multe lucruri mai importante decat sanatatea ta…

Asa ca m-am hotarat sa merg la sala si sunt foarte multumit ca am facut-o. Cumva, pentru mine, mersul la sala functioneaza mult mai bine decat incercatul exercitiilor pe cont propriu. Si daca va aflati cumva intr-o situatie similara, iata cateva motive posibile pentru care sala castiga in fata exercitiilor acasa:

1. Nu iti vine sa arunci cu banii
Un abonament la sala te costa, spre deosebire de majoritatea altor forme de exercitiu pe care le poti incerca acasa sau in aer liber. Chiar daca in general nu este vorba de o suma lunara foarte mare, este totusi vorba de bani pe care cu siguranta nu vrei sa ii arunci. Asa ca vei merge la sala.

2. Iti faci un program si il urmezi
De obicei, la sala, cel putin la inceput, vei avea si un instructor care te va ghida de la un aparat la altul si te va ajuta sa iti planifici sedinta in functie de ce iti doresti sa obtii. In general, instructorii te vor anunta: “ne vedem maine, sau poimaine” in cel mai rau caz, sau iti vor face un program in functie de timpul pe care il ai. Cand ai mersul la sala planificat deja, iti va fi mai dificil sa gasesti altceva de facut. Cel putin la mine asa functioneaza.

3. Competitia te motiveaza
Credeam ca ma voi duce la sala si ma voi intoarce descumpanit, vazand corpuri perfecte, la ani-lumina distanta de mine. Din fericire, nu a fost asa. Persoanele alea care arata extrem de bine ma motiveaza: trebuie sa muncesc putin (mai mult) si voi ajunge si eu la fel!

4. Aparatele de calitate
Daca este sa mergeti la o sala, alegeti una cu aparate de ultima generatie. Nu merg sa trag de fiare si sa ridic greutati, si ma bucur ca la sala la care merg exista o sumedenie de optiuni pentru cardio: biciclete de toate felurile, steppere, vasle si tot asa. Daca ar fi numai chestii “de facut muschi” n-as ajunge prea departe…

5. Apartii unui grup
Chiar daca elementul social nu este cel care conteaza cel mai mult cand te apuci de exercitii fizice, este si el prezent. Spre deosebire de exercitiile de-acasa care sunt o activitate in general solitara, mersul la sala implica o oaresce socializare: de la simple saluturi adresate celor din vestiar si celor care vor deveni cunostinte, pana la noi prieteni – totul este acolo si face intreaga activitate mai placuta.

Asa ca, per total, mi se pare ca mersul la sala ofera rezultate mai sigure decat exercitiile de unul singur/alergatul prin parc. Cel putin pentru mine si pentru cei ca mine care nu reusesc sa se motiveze suficient sa se descurce singuri.

Tags : conditie fizicaexercitiiexercitii pe cont propriumers la salaSalasala vs alergatsala vs exercitiisanatate fizica

Leave a Response