De ce este AirBnb cea mai bună opțiune pentru o super vacanță

| |

Deja numărăm zilele rămase până la începerea marii noastre aventuri cu trenul prin Europa. V-am împărtășit deja toate detaliile, mai rămâne unul foarte important: de ce am ales AirBnb pentru a ne găsi cazarea și de ce îl consider cea mai buna opțiune pentru genul acesta de vacanță. Așa că exact despre asta vom vorbi astăzi.

AirBnb nu este cel mai cunoscut website în România, deși este un adevărat fenomen și foarte mulți români au avut vacanțe reușite apelând la serviciile lor. Cum funcționează el? Intri pe site și îți creezi cont rapid dacă ai Facebook – primești chiar reducere de 25 dolari la prima rezervare, după care selectezi orașul în care mergi, datele și începi căutările.

logo airbnb

Majoritatea ofertelor de pe acest website vin de la persoane fizice care își închiriază locuința (sau doar o cameră), iar foarte mulți deja își câștigă existența din acest lucru.

Foarte multe oferte sunt verificate pentru autenticitate de către cei de la AirBnb, dar există și review-uri de la persoane care au stat acolo – și nu se poate scrie un review decât dacă ai făcut rezervarea prin AirBnb, deci nu poate fi vorba de înșelătorii.

În plus, banii când îi dai, îi direcționezi către AirBnb, care nu îi transferă gazdei decât la 24 de ore de la ajungerea ta la destinație, timp în care poți vedea dacă totul este OK sau nu.

[quads id=3]

Inițial mi-a fost teamă de acest tip nu tocmai tradițional de a găsi oferte de cazare pentru vacanță, dar acum sunt foarte bucuros că nu am mers pe varianta clasică a hotelului pentru că:

– Prețurile sunt mult mai bune decât cele practicate de hoteluri, chiar și mai mici decât cele ale hostelurilor.

– De asemenea, primești mult mai mult: pe lângă opțiunea de a fi chiar în centru (sau exact acolo unde
iți dorești să fii), îți poți închiria un apartament întreg, ceea ce înseamnă mai mult spațiu și mai multe paturi – deci perfect pentru familii, dar și bucătărie echipată, uneori chiar și baie echipată cu mașină de spălat.

Pentru noi acest lucru a contat extrem de mult. Suntem într-o vacanță în care plănuim să ne gătim singuri majoritatea meselor, plus că suntem însoțiți de băiețelul nostru care are aproape doi ani și o bucătărie echipată ne prinde foarte bine.

Plus că de obicei toate aceste apartamente sunt extrem de frumoase și te simți ca acasă.

[quads id=4]

– Deși motivele de mai sus sunt suficiente, după părerea mea, mai există și factorul de interacțiune umană. Vei discuta și interacționa direct cu proprietarul, de obicei persoane extrem de deschise la minte și interesante, vei crea relații și poate chiar stabili niște oferte mai bune pentru o eventuală revenire.

Pe AirBnb primești, pe lângă opțiunea de a discuta direct cu proprietarii pe website, după ce rezervi locul, atât numărul de telefon cât și adresa de e-mail.

Până acum ni s-a răspuns prompt la toate mesajele, în mai puțin de 24 de ore de la trimiterea lor către gazde.

Plus că fiecare persoană are tot interesul ca tu să te simți bine pentru că le vei scrie review pe site după șederea acolo și nu au niciun interes să se trezească cu review-uri proaste care le poate distruge afacerea.

Mai jos vă arăt câteva dintre locațiile în care vom sta în vacanță, toate găsite prin AirBnb (pozele sunt cele de pe site, dar majoritatea sunt poze verificate – adică sigur ale locației în sine).

[quads id=5]

Am comparat cu prețurile hotelurilor în aceași zonă, și cele găsite de noi sunt MULT sub:

Budapesta

01 budapest
02 budapest

Plătim 32 Euro pe noapte. Avem un pat suspendat și un open living: cameră de zi / bucătărie / loc de servit masa. Nu am pus poză, dar există și un al doilea pat, pentru bebe. Chiar în centrul Budapestei.

Verona

03 verona

Plătim 63 de Euro pe noapte pentru două camere, bucătărie echipată și baie cu mașină de spălat. Din nou, tot în centrul orașului – ca toate celelalte apartamente.

[quads id=6]

Rijeka

04 rijeka

Aici plătim 31 de Euro pe noapte pentru un apartament la mansardă, cu două camere. Cel mai simpluț dintre toate, dar la un preț super și până la urmă, nu mergem să stăm în casă!

Zagreb

05 zagreb
06 zagreb

42 de Euro pe noapte pentru una dintre cele mai impresionante locuințe. Avem și vedere spre un minunat parc (ultima poza, vedere de pe balcon).

Per total, părerea mea este că poți găsi niște oferte foarte avantajoase pe AirBnb. Probabil că nu aș alege această metodă de cazare în cazul în care mi-aș dori o vacanță tradiționala, la mare.

În astfel de vacanțe, când mă duc să lenevesc toată ziua la soare și să înot în mare, nu vreau să pierd timpul gătind.

Deși, chiar și aici, prețurile devin mult mai avantajoase pentru familii. Până la urmă, aș da o săptămână la hotel pentru două într-un apartament, în același loc.

Deci, pentru mine, AirBnb este perfect! Vizitați-l aici pentru a vă convinge că într-adevăr merită!

Previous

De ce trebuie să punem extra grăsime în toate mâncărurile?

De unde cumpăr eu semințe chia la un super preț

Next

11 thoughts on “De ce este AirBnb cea mai bună opțiune pentru o super vacanță”

    • Nu stiam de 9flats, o sa il verific acum. Din ce am incercat eu, AirBnb a fost mai ieftin decat alte site-uri similare (gen couchsurfing si altele)

      Reply
  1. eu nu am gasit pt paris sau pt roma spre ex mai ieftin decat la hotel; asa ca tot booking-ul mi s-a parut o varianta ok; ceea ce am obs eu e ca sa ai pret bun trebuie sa stai mai mult, gen 5-6 noti, in cazul asta da se justifica 15-20 euro taxa airbnb + 15-25 de euro taxa de curatenie; taxele astea plus pretul camerei ajungeam la un pret pe noapte muuuuuuuult mai mare decat la un hotel dintr-o zona decenta

    Reply
    • Da, am vazut si eu ca in unele cazuri pretul pe noapte te induce putin in eroare: cand se adauga toate taxele la final, ajungi sa platesti mai mult. Insa nu toti cer aceste taxe si, in general, este mai usor sa gasesti oferte bune. Noi chiar in momentul asta suntem in cea de-a doua locuinta luata prin AirBnb si suntem extrem de multumiti.

      Reply
  2. ce fain, sa ne povestesti cum e in vcanta, sau mai bine zis cum a fost :)
    da, cred ca e in functie si de destinatie (e.g. cat de turistica e) , spre ex la Roma intr-o zona centrala pt majoritatea camerelor ok (ca pret si ca localizare) iti cer sa stai minim 4-5 nopti, in cond in care noi stam doar 2 :);
    adica da, vazut asa per total e o varianta super, insa cand stai sa bibilesti si sa iei mai multi factori in calcul, in unele situatii, tot un ibis budget e mai convenabil :)

    Reply
  3. O fi buna ideea dar HOST-ul de airbnb tocmai mi-au anulat cazarea pt vacanta unde plec peste 3 saptamani. Airbnb si-au oferit suportul dar mai intai au zis ca imi acopera diferenta la o noua cazare (tot prin ei), apoi au zis ca imi dau numai 75 euro la diferenta (eu ma cazasem pt 16 zile, deci 75 euro la diferenta e nimic), pe airbnb nu mai e nimic la ce cautam eu: apartament cu masina de spalat la 500m de plaja, nici banii nu mi i-au returnat in cont ci mi-au dat un voucher sub 50 euro pe zi asa ca am fost nevoita sa platesc in plus la 65 euro pe zi.
    Dupa discutii cu client support mi-au zis ca imi mai dau un voucher cadou pe viitor – in ideea sa nu renunt la ei…
    Nu zic ca nu s-ar intampla si la booking.com, dar de obicei hotelurile au alternative si asigurari….

    Reply
    • Da, asta este cel mai mare risc cu Airbnb-ul, faptul ca oricand se poate hotari hostul sa iti anuleze totul. Plus ca poti avea surprize neplacute si cu hostul… macar AirBnb a incercat ceva, chiar daca au fost depasiti de situatie…

      Imi pare rau sa aud ce ti s-a intamplat si sper ca totul se va rezolva rapid!

      Reply
  4. Din nefericire nu este chiar ok asa cum se prezinta .Am primit sms la 3 noaptea ca rezervarea a fost anulata fara motiv.Banii folositi luni de zile ,si acum intri in alte cheltuieli mult mai mari cu cautatul in pripa la preturi mari la hotel.A doua mare problema este ca pozele sint ok,insa realitatea este alta ,in iunie am dormit cu proprietarul la usa ,acasta este realitatea si nu este nici o gluma. A treia problema functionare greoaie,nu exista nr de telefon iar in alta tara doar robot ! Cat despre banii inapoi,urmeaza …

    Reply
    • Acum si la hotel se intampla lucruri asemanatoare, poate chiar mai rele, afli ca nu ai unde sta cand ajungi in fata hotelului. Anularea a fost facuta de host, nu de AirBnb (care este compania ce a avut banii si i-a “folosit”, deci nici hostul tau nu a avut nimic de castigat din asta).

      Sigur, situatia este neplacuta, si tocmai de asta trebuie sa ai grija la anumite amanunte atunci cand faci rezervarea: mergi doar pe locuinte care au poze verificate (facute de AirBnb, deci ce vezi este ceea ce primesti) si, la fel, locuinte care au numai review-uri bune. Daca mergi pe locuinte cu poze neverificate si fara review-uri, este un risc.

      Noi am stat pana acum de 11 ori prin AirBnb, o data pe o perioada de o luna si nu am avut decat surprize placute, daca au fost surprize. Trebuie doar putina atentie cand selectezi locul in care vei sta.

      Reply

Leave a Comment