close
De toate

Cu casa la Doctor Deco

featured image

Mereu mi-am zis ca am o casa cu personalitate si, mai ales, cu suflet. Nu ma asteptam, totusi, sa am dreptate la propriu si sa aflu ca locuinta mea este cea mai cu mot locuinta din lume: traieste! Evident, initial am crezut ca este o casa bantuita sau o voce din capul meu pe care trebuie sa ma lupt sa o ignor sau poate Femeia Invizibila care gresise adresa… dar nu, chiar era ea. Ea, casa mea. Vorbea. Exista. Traia. Simtea. Si era al naibi de suparata pe mine.

Mi-a zis ca am adus-o in pragul disperarii. Stiti, eu am avut cele mai bune intentii: sa o fac cea mai frumoasa din cartier, sa o invidieze chiar si vilele, sa se vorbeasca numai de bine despre ea pe la colturi… dar se pare ca am dezamagit-o total. Intrase in depresii, ca ea e urata, ca ea e de rasul lumii, ca nimeni nu vrea sa intre-n ea… probleme de astea la care eu nu prea puteam ajuta. Asa ca m-am hotarat sa n-o las sa isi inece amarul in pete de igrasie si sa o duc la doctor. La Doctor Deco, expertul nostru in decoratiuni interioare. Si cum au fost suficient de buni sa ma lase sa particip la discutie, imi permit sa va redau intregul dialog:

Casa Mea: Buna ziua, doctore! Cat ma bucur sa va vad, credeam ca innebunesc!

Doctor Deco: Buna ziua, stimata casa! Ia spuneti-mi, care este problema?

Casa Mea: Of doamne, nici nu stiu de unde sa incep! Este o problema a varstei mele si a lipsei de inspiratie a proprietarului… sunt si eu o doamna, m-am nascut pe la 1940, asa, nu pot trai doar cu lavabila si cate-un mop cu-n capac de ceara pe saptamana. Am si eu nevoie de un lifting facial, ca-mi pica acoperisul, un implant de ipsos, ca mi s-au lasat de tot peretii… si niste accesorii, domnule doctor! Am nevoie de niste accesorii care sa imi scoata in evidenta partile bune. Adica, nu vreau sa ma laud, dar am un perete lateral care ar intoarce toate privirile. Dar cum sa intoarca, daca nu este scos in evidenta cu ceva de bun gust?

Doctor Deco: Da, doamna, va inteleg. Suferiti de un caz extrem de “proprietarus nonfengshuicarus”…

Casa Mea: Aoleu, doctore! Dar ce inseamna asta?

Doctor Deco: Practic, inseamna ca proprietarul nu reuseste sa duca nimic pana la capat… El ar vrea sa fie totul feng-shui in casa, insa nu reuseste decat pe jumatate… si totul este doar “shui”

Casa Mea: Exact parerea mea, domnul doctor! Dar stiu ca sunteti cel mai bun din tara, asa ca stiu ca ma veti ajuta sa remediem problemele. Iata una care ma macina-n pereti: cuierul, dom’ doctor! Stiu ca e mostenire de la bunica lu’ strabunica, dar ma omoara cu zile. I-aute ce urat este:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Doctor Deco: Oh, da – spatiu irosit aiurea si dezordine crunta. Daca la dezordine nu putem lucra, iata ce gasiti la noi in magazin pentru a inlocui hidosenia: un cuier haios, in forma de mustata. Mic, practic, de efect total:

mustataCasa Mea: Vai, e superb, Doctor Deco! Il iau, si ma voi mai uita la niste cuiere la Dvs, ca mai sunt vreo cateva ce merita schimbate… Dar trecand peste asta, dom’ doctor, ma omoara cu canapeaua… Mi-a luat canapea noua si frumoasa si mi-a trantit pe ea niste perne ponosite si spalacite din vremea lui de studentie… ce ma fac cu ele?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Doctor Deco: Aici este si mai simplu. Avem o selectie de perne decorative care te vor da pe spate. Eu iti recomand modelul de mai jos, dar cel mai bine este daca vii la magazinul nostru fizic din Str. Blanari nr. 12, Bucuresti – mai ca-ti va veni sa te muti la noi, dar sigur nu vei pleca cu mana goala!

perne

Casa Mea: Pai sigur o sa trec pe-acolo! Nu ca nu imi place alegerea, domnule doctor, dar avem atatea pernute care trebuie schimbate… Si pana atunci, o ultima problema pentru sedinta de astazi. Am un perete pe care proprietarul n-a reusit sa il termine. N-are strop de simt estetic in el, uite si dumneata cum l-a lasat:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Doctor Deco: Shui, shui, cum ziceam… dar fii fara griji! Avem si pentru asta leac (si pentru multe altele!) Personal, ti-as recomanda tabloul Choco Praline, merge la fix cu cel deja existent:

choco praline

Doctor Deco: Si daca tot suntem aici, adu si ceva culoare in plus si schimba ceasul acela de perete cu unul mai viu colorat:

ceas

Casa Mea: Vai, domnule doctor! Deja ma simt de o mie de ori mai bine! Si este doar prima sedinta cu Dumneavoastra! Abia astept sa va vad din nou!

Si uite asa a decurs prima intalnire dintre casa mea si Doctor Deco… Mai e una saptamana viitoare si parca si eu de-abia o astept… ca am trecut pe la sediul lor fizic (Str. Blanari nr. 12, in caz ca n-ati fost pe faza) si am vazut o sumedenie de lucruri dragute. Partea buna? Le-am comandat pe toate de pe internet si mi-au venit direct la usa: numai bine pentru cei din provincie, asa, ca mine. Hai, va las acum, am de schimbat un cuier!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2014

Tags : Decoratiuni InterioareDoctor DecoSpring SuperBlog 2014

2 Comments

Leave a Response