Cele mai bune deodorante fără aluminiu (bio)

Aluminiul este unul dintre cele mai periculoase ingrediente pe care le găsim în deodorante (de fapt, antiperspirante, dar despre asta vorbim puțin mai jos). Sărurile de aluminiu folosite de majoritatea firmelor producătoare de antiperspirante disponibile pe piața din România sunt extrem de utile în industrie, pentru că blochează transpirația, dar în același timp sunt și extrem de nocive pentru organismul uman.

Din fericire, există foarte multe opțiuni de deodorante fără aluminiu, naturale, perfecte pentru uzul de zi cu zi. Exact despre ele vom vorbi astăzi în acest articol unde vă voi prezenta cele mai bune deodorante fără aluminiu (și fără parabeni).

Dar până să ajungem la listă, haideți să vedem care este treaba cu acest aluminiu și de ce este el periculor, dar în același timp prezent în produsele cosmetice disponibile astăzi în magazine!

cel-mai-bun-deodorant-fara-aluminiu

În primul rând, trebuie să știm să facem diferența între cele două tipuri de produse care luptă împotriva transpirației: deodorante și antiperspirante (pentru că NU sunt sinonime!). Deodorantele nu blochează procesul de transpirație, dar conțin substanțe care luptă împotriva bacteriilor ce provoacă mirosul neplăcut, în timp ce antiperspirantele blochează complet transpirația. Cele din urmă sunt cele în care se găsește prezent aluminiul, care este o substanță ce practic se transformă într-un dop pentru glandele noastre sudoripare, blocând astfel transpirația.

Deși ca utilitate nu există motive să ne plângem, când vine vorba despre sănătate, aflăm rapid că aluminiul nu oferă multe motive de bucurie. Ba din contră! Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că există legături între boala Alzheimer și expunerea la aluminiu, riscul crescând cu cât cantitatea de aluminiu din organism crește. De asemenea, aluminiul este legat și de alte boli mai cumplite.

Deci, ce avem de făcut? Putem opta fără probleme pentru deodorante care nu conțin aluminiu. Acestea sunt, din păcate, în general deodorante bio. Se pot găsi în supermarketuri deodorante fără aluminiu care să nu fie bio (deci care sunt ceva mai ieftine), dar când citesc rânduri și rânduri de ingrediente care poate sunt la fel de nesănătoase, prefer să dau un ban în plus. Până la urmă, când este vorba de sănătatea ta, nu trebuie să te zgârcești la bani!

Iată, așadar, care sunt cele mai bune deodorante fără aluminiu, deodorante bio pe care le puteți cumpăra chiar acum:

Bema Bloom

cele-mai-bune-deodorante-bio-fara-aluminiu-01

Un deodorant pentru femei, fără aluminiu, fără parabeni și fără alcool etilic. Un bonus față de spray-urile normale este că nu conține nici gaze propulsoare. Are o aromă florală destul de puternică, o combinație de petale de trandafir și flori de portocală. Este delicat, nu pătează și își face treaba foarte bine. Sunt necesare doar două pulverizări, însemnând că deodorantul va rezista destul de mult înainte de a fi nevoie să cumpărați unul nou. Click aici pentru a-l cumpăra.

Deodorant Bio Roll On Lavera

cele-mai-bune-deodorante-bio-fara-aluminiu-02

Un deodorant care miroase excelent, cu aromă răcoritoare de citrice, fără aluminiu și fără parabeni. Este un deodorant de tip roll-on, extrem de ușor de folosit și care nu pătează. Este absorbit bine de piele, deși se simte ușor gras la aplicare. Per total, însă, este o opțiune foarte bună, cu un miros puternic și extrem de plăcut. Îl găsiți aici.

Deodorant Douce Nature

cele-mai-bune-deodorante-bio-fara-aluminiu-03

Un nou deodorant spray cu un miros delicat și plăcut, pentru femei. Nu conține gaze pentru propulsare, dar este un deodorant cu alcool. Personal, le prefer fiindcă mi se pare că au o acțiune mai completă și mai puternică. Un deodorant bun care nu pătează, fără aluminiu, coloranți, conservanți sau derivaț petrochimici. Prețul mărișor, dar reflectă calitatea. Îl puteți comanda aici.

Piatra de alaun stick

cele mai bune deodorante bio fara aluminiu 4

Cel mai apropiat produs de antiperspirantele cu aluminiu este piatra de alaun (care nu este propriu-zis bio). Aceasta închide porii și oferă protecție antibacteriană incredibilă. Produsul în sine nu are miros iar deodorantul acesta este natural (există și variante chimice care, evident, nu sunt la fel de bune). Pare greu de crezut că acest mineral este atât de bun împotriva transpirației, dar dacă apucați să îl încercați, veți vedea cât este de bun. Este și extrem de spornic – stickul recomandat vă ține în condiții de consum normal, zilnic, chiar și jumătate de an (producătorii spun chiar 8 luni). Poate fi folosit ca atare, este bun și pentru persoanele alergice, dar poate fi folosit în combinație cu un deodorant pentru plusul oferit de mirosul plăcut al acestora. Puteți afla mai multe despre piatra de alaun și îl puteți cumpăra aici.

Nu uitați, deodorantele fără aluminiu nu blochează glandele sudoripare ca antiperspirantele cu care, cel mai probabil, v-ați obișnuit deja! Asta înseamnă că există posibilitatea ca inițial, după trecerea la aceste deodorante, să fie necesară o mică perioadă de acomodare: transpirația nu va mai fi blocată (exceptie face alaunul), dar bacteriile ce cauzează mirosul urât vor fi distruse, până la urmă având un efect similar cu cel al antiperspirantelor și oprind mirosul urât (fiindcă asta contează cel mai mult).

Dacă nu sunteți 100% convinși că vreți să comandați online (unde e mereu mai simplu), puteți face o vizită la un magazin DM unde sunt șanse să găsiți deodorante bio fără aluminiu. Nu am încercat decât un produs de la ei, o marcă proprie al cărei nume l-am uitat din păcate și mi s-a părut destul de bună. A fost de mult însă, înainte de a descoperi ofertele online, când nu aveam termen de comparație. Rețin însă că prețul era acceptabil!

În final, dacă sunteți de acord cu recomandările mele, nu uitați să distribuiți mai departe, să poată și prietenii sau cunoștințele voastre să se bucure de alternative cosmetice sănătoase.