Care este cel mai bun cașcaval din Romania?

cel mai bun cascaval din RomaniaDe ceva vreme încoace, mă macină această întrebare: care este cel mai bun cașcaval? Sunt un mare fan al lactatelor și brânzeturilor, iar până acum consumam cu mare plăcere cașcavalul Sofia de la Delaco. Încă este pe lista de cumpărături fiindcă îmi place mult nu doar gustul, dar și faptul că, încălzit, devine delicios de elastic, fiind o alegere perfectă pentru sandwichuri, paste, ca topping de pizza sau în orice mâncare în care pui cașcaval.

Însă, atunci când vine vorba despre a-l mânca direct, neîncălzit, parcă nu mă satisface la fel de mult. Este un cașcaval moale și parcă îi lispește ceva. Așa că am pornit în căutarea cașcavalului perfect și am nevoie de recomandările voastre, fiindcă sigur îmi va fi greu să trec prin toate tipurile disponibile în supermarketuri.

Ce îmi doresc eu de la cel mai bun cașcaval? Păi vreau să fie un cașcaval destul de sărat (majoritatea pe care le încerc nu excelează la capitolul ăsta) dar și destul de tare (gen cheddar sau Emmentaler). Nu cer multe, nu?

Până acum (testarile organizate au început de puțin timp), am încercat cașcavalul maturat de la Muller, care este bun însă nu exact ce caut eu, precum și cașcavalul un cașcaval fără lactoză, german, a cărui marcă nu îmi vine acum în minte, dar care n-a bifat nicio căsuță. Am încercat și cașcavaluri marcă proprie din Lidl, precum și alte tipuri de-a lungul anilor, dar fără a căuta ceva anume cum caut acum, mulțumit fiind de Sofia celor de la Delaco fiindcă nu consumam cașcavalul decât “gătit”.

Dar acum mai vreau ceva în plus și nu găsesc acest cașcaval perfect de mâncat cu niște biscuiți sărați. Aveți recomandări? Care este, după părerea voastră, cel mai bun cașcaval din România?