close
CriptomonedeFeatured

BTCxchange Review / Impresii: Merită să cumperi Bitcoin de pe această platformă?

btcxchange review cumpara bitcoin

Sunt mereu în căutare de noi exchange-uri de unde pot cumpăra criptomonede / Bitcoin. Și cum Bitcoin-ul este încă la putere, fiind folosit ca monedă de schimb pentru majoritatea criptomonedelor deja existente pe piață, mereu testez noi locuri de unde putem cumpăra Bitcoin.

BTCxchange este un exchange care mi-a fost adus la cunoștință de unul dintre cititorii blogului. După ce am verificat platforma și am fost plăcut surprins, m-am hotărât să îi încerc și să vă împărtășesc opiniile, răspunzând la întrebarea arzătoare: merită să cumperi de pe BTCxchange? Este o platformă de încredere?

Totul despre această platformă veți afla în articolul de astăzi: BTCxchange review.

Prima mea impresie față de BTCxchange a fost tare plăcută. Vorbim despre un exchange românesc, lansat în 2014, un exchange de tradiție, care a pășit acum pe piața internațională și are șanse să devină unul dintre cele mai bune exchange-uri de pe piață. Eu personal sunt complet satisfăcut de acest exchange.

Creare cont și verificare rapidă

După ce mi-am creat contul, a trebuit doar să încarc o fotografie făcută cu mobilul cărții de identitate și acesta a fost verificat aproape instant. Poate că în weekend verificarea durează mai mult, dar la mine a durat sub 30 de minute. Practic, imediat ce ai contul, poți să începi să cumperi sau vinzi Bitcoin.

Curs extrem de bun, comisioane mici

În momentul scrierii acestui articol, cursul Bitcoin oferit de BTCxchange este extrem de bun, sub cel menționat de Coinbase (un exchange strain extrem de popular). Astfel, pe exchange-ul românesc poți cumpăra BTC cu 59,564 lei ($15,480). Pe Coinbase, prețul de vânzare este de $15,861.

Partea buna la BTCxchange este că are comisioane extrem de mici, mai ales pentru tranzacțiile făcute în lei. Astfel, când cumperi Bitcoin ai un comision de 0.75% (care poate să scadă până la 0.50% în funcție de volum), iar comisionul acesta este inclus în preț. La retragerea banilor, dacă se face retragere în lei, comisionul este de doar 10 RON. Extrem de bine, deși la retragerile în USD sau EUR comisionul de retragere este mai mare. Dar oricum, cel mai avantajos pentru români este să tranzacționeze în lei.

Cum să cumperi bitcoin pe această platformă?

Totul este extrem de simplu, dar pentru a ușura totul, am un tutorial mai jos:

1. Trebuie creat un cont pe BTCxchange – click aici pentru a o face.

2. După ce contul este creat, intrați în cont și faceți click pe contverificare în partea dreaptă a ecranului:

Acolo va trebui să completați datele persoanle și să încărcați o fotografie a actului de identitate. Asta vă va permite să cumpărați sau să vindeți Bitcoin cu bani reali (lei, dolari sau euro).

NOTĂ: Dacă nu doriți decât să țineți BTC în portofelul site-ului sau să transferați BTC dintr-un / într-un alt portofel, verificarea identității nu este necesară și puteți face asta imediat după crearea contului.

3. Acum așteptăm să fie verificat contul. Durează extrem de puțin și se primește un mail când contul este verificat.

4. Între timp sau după verificare, trebuie să adăugăm o modalitate de plată. Facem click pe cont – conturi bancare:

Apăsăm butonul verde “adaugă cont nou” și completăm datele necesare. Codul SWIFT al băncii poate fi găsit și cu o căutare pe Google, dar IBAN-ul (numărul contului) poate fi obținut doar de la bancă, online banking sau cu un telefon acolo. Dacă sunați, nu strică să confirmați SWIFT-ul.

5. După adăugarea contului bancar și verificarea contului, puteți cumpăra Bitcoin pe BTCxchange. Apăsați pe butonul “Tranzacționare” în meniul de sus. Întâi, vor trebui depuși bani pe platformă, așa că selectăm opțiunea “Depunere”:

Completăm datele (nu uitați să selectați moneda în care depuneți, în partea stângă sau folosind meniul din dreptul sumei). Durează cam 2 ore ca banii să apară în contul de pe BTCxchange, dar ei estimează că poate dura și 4 ore.

6. Este timpul să cumpărăm Bitcoin! Apăsăm pe butonul “Tranzacționare” din partea de sus a ecranului și folosim meniul de mai jos pentru a cumpăra suma dorită (transferul este instant):

Opțional, dacă faceți trading sau vreți să așteptați un curs mai bunt, puteți plasa un ordin limită (să cumpărați doar când un BTC valorează cât treceți în acel câmp) sau on ordin de tip Stop-Buy (cumpărați când trece de un preț prestabilit – această operațiune fiind de obicei folosită la vânzări, pentru minimizarea pierderilor, deși personal nu-l recomand).

Bun. Cam asta ar fi! Poate să pară ceva mai complicat la prima vedere, dar garantez că nu este așa și că după ce treceți o dată prin asta, veți putea să faceți tranzacții extrem de ușor. Vânzarea se face la fel, instant (dacă nu optați pentru altă variantă) și banii se retrag tot în contul bancar, într-un proces invers celui descris mai sus.

Concluzie

BTCxchange este o platformă extrem de solidă pentru cumpărarea de Bitcoin. Cursul foarte bun, dar in special comisioanele extrem de mici (în special dacă tranzacționăm în lei) îi oferă un avantaj enorm asupra oricărui competitor. Interfața este extrem de simplă și totul este ușor de utilizat.

Păcat că nu permite cumpărarea altor monede sau tranzacționarea lor pe platformă. Dar pentru cei care sunt interesați să cumpere Bitcoin, BTCxchange este o opținue extrem de bună! Îmi pare rău că nu am aflat despre ei mai de mult!

Tags : BTCxchangeBTCxchange cumpara bitcoinBTCxchange impresiiBTCxchange reviewmerita sa cumperi btc pe BTCxchange

8 Comments

 1. Da. La mine a fost usor diferit. Am facut transfer bancar catre BTCX, Sambata. Luni la ora 7:00 am primit comfirmarea de la ING ca transferul s-a efectuat. Am avut banii in contul BTCX in jurul orei 12:30. Am cumparat BTC de ei, dupa care i-am transferat spre “locul de joaca” (Cryptopia). In tranzactii efectuate pe BTCX se traduce cam asa:

  Data si ora Tip
  Operatiune Suma Curs Valoare
  Tranzactie Comision Sold
  BTC Sold
  2018-01-08 14:12:44 RETRAGERE / XBT 0.00233182 BTC 60000.00 139.91 0.001 BTC 0.00000000 0.00 RON
  2018-01-08 13:07:20 Tranzactioneaza / CUMPARARE 0.00335700 BTC 59577.00 200.00 0.00002518 BTC 0.00333182 0.00 RON
  2018-01-08 12:31:04 DEPUNERE / RON 200.00 RON 60050.00 200.00 0.00000000 RON
  Toata mutarea, m-a costat aprox 30% din suma tranzactionata.
  Cautam solutii mai ieftine.

  1. Totul a fost foarte rapid, dupa parerea mea. Banca tot la fel va face transferul daca incerci in weekend, indiferent catre cine il faci.

   Iar comisionul a fost mare pentru ca suma folosita a fost mica. Toate exchange-urile, ca si bancile, au un comision minim pe tranzactie. 0.001 BTC este o suma mica comparativ cu restul exchange-urilor, vei vedea. Ar fi fost acelasi comision daca investeai o suma mult mai mare, ceea ce este recomandat. La 400 de lei, nu ar mai fi fost 30% din suma, la 4000 de lei ar fi fost un comision neinsemnat.

   Costurile pentru tranzactii in BTC sunt mari si in crestere, asa ca este cel mai bine sa investesti o suma mare de la inceput in loc de sume mici, tocmai pentru a tine comisionul sub control.

 2. Eu pana acum am depus prin tonomatele de la zebrapay, stiu comisioanele sunt mari dar mi le-am asumat,si ca platforma de schimb folosesc binance.

 3. Salut,

  Gasesc multe pareri contradicatorii legate de aceasta platforma.

  Comisionul de cumparare este foarte bun, intradevar, dar ce m-ar fi interesat de fapt si vad ca lipseste total din acest articol (nu stiu daca este cu intentie – e clar ca articolul a fost scris sub forma unei reclame pt BTXExchange, probabil s-a primit si un comision pentru asta, dar nu e treaba mea – sau nu) este comisionul de transfer al bitcoinilor catre o alta platforma / alt portofel, deoarece imi e teama ca aici se vor pierde bani seriosi.

  Vreau sa investesc o suma maririca de bani si m-ar interesa comisionul de transfer/primire bitcoin catre/din alta platforma. Daca stie cineva ce procent reprezinta aceste comisione, as ramane indatorat (pe site nu se specifica, ceea ce mi se pare total aberant…in urma informatiilor prezentate (mai degraba spus lipsa acestora – in mod voit banuiesc) am avut impresia ca e o platforma facuta de niste pusti de liceu…

  1. Eram convins ca am mentionat comisionul. Este vorba despre 0.001 BTC, indiferent de suma. Deci cu cat suma investita este mai mare, cu atat comisionul devine mai mic procentual si totul mai rentabil. Nu le fac reclama, chiar este un serviciu bun in momentul de fata.

 4. @ Barsan, treaba este cam asa:
  2018-01-08 14:12:44 RETRAGERE / XBT 0.00233182 BTC 60000.00 139.91 0.001 BTC 0.00000000 0.00 RON
  2018-01-08 13:07:20 Tranzactioneaza / CUMPARARE 0.00335700 BTC 59577.00 200.00 0.00002518 BTC 0.00333182 0.00 RON
  2018-01-08 12:31:04 DEPUNERE / RON 200.00 RON 60050.00 200.00 0.00000000 RON
  Cumpararea de BTC si mutarea lui spre un alt portofel (platforma de tranzactionare), m-a costat aprox 30% din suma tranzactionata.
  Explicatia lui Calin a fost ca la sume mici, comisionul este mai mare 🙂 De fapt, comisionul de 0.001BTC, este doar pentru cumparare. Mai exista un comision pentru retragere/mutare.
  In mod normal as fi recomandat Coinflux pt cumparare de cryptomonede (la ei poti cumpara inclusiv ETH, care are fee-uri mai mici in tranzactionari, decat BTC), dar in ultimile zile are probleme si se deruleaza f greu procesul de tranzactie bancara.

  1. Alex, nu au comision de 30%. Ei au un comision care fluctueaza si este influentat in mare parte de Blockchain. Comisionale acum sunt uriase peste tot. Dar procentual, comisionul tau a fost mare pentru ca suma a fost mica. Daca ai fi transferat o suma de 10 ori mai mare, ai fi platit acelasi comision, deci procentul ar fi scazut.

   De ex, la 100 de lei tu ai platit 30 de lei comision (30%). La 1000 de lei ai fi platit tot 30 de lei, deci 3%.

   Am dreptate, sau e o greseala in rationamentul meu?

Leave a Response